2019 24.05

6 možností využití reproduktoru, které dětem dopřejí ještě více zábavy!

Předškoláci – omalovánky, pracovní listy | Magazín pro učitelky i rodiče, předškolní a mimoškolní vzdělávání. Aktivity, náměty pro dospěláky a děti v mateřské školce, škole.

Hudba je vášeň a zábava, proto není divu, že se stává i oblíbenou součástí výuky ve školkách nebo při hraní her. Dětem zlepší náladu a atmosféra ve školce hned získá jinou barvu. Dejte přednost praktičnosti a využijte místo těžkého magnetofonu reproduktor, který vás svým multifunkčním využitím překvapí. Inspirujte se, na co všechno se reproduktor hodí!

Proč zrovna reproduktor?

Reproduktor je skvělý v tom, že může ozvučit celou místnost bez sebemenších problémů.  Je však také potřeba dbát na praktičnost, proto doporučujeme reproduktor, který bude bezdrátový (wireless), lehký a snadno přenosný.

Tato kritéria splňuje například reproduktor YSP 3100SG od značky Yenkee, který můžeme vřele doporučit. Paní učitelky mimo jiné také ocení jednoduché ovládání a spárování s telefonem. Není potřeba žádné zdlouhavé nastavování – stačí, když telefon položíte vedle reproduktoru, který se k němu automaticky připojí.

Jak ho efektivně využít ve školce?

Reproduktor má více možností využití, než byste čekali. Hodí se nejen na poslech hudby, ale také na audio pohádky, výuku, hry nebo cvičení. Přečtěte si 6 tipů, jak využít reproduktor co nejefektivněji.

  • Výuka

I když je školka hlavně o hraní, nesmí se zapomínat na předškolní výuku. Děti se dnes ve školce mohou naučit spoustu nových věcí a reproduktor v tom může značně pomoct. Poslech hudby jim díky rytmizaci může pomoct se slabikováním a čtením. Zároveň si děti mohou rozšířit svou slovní zásobu – nejen, že se naučí nová slova, ale také budou lépe vědět, kdy je vhodně použít a správně vyslovit. Reproduktor je také skvělou pomůckou pro výuku cizího jazyka – děti mohou lépe slyšet přehrávaný zvuk a pak ho snáze napodobit. To všechno jsou zkušenosti, které se ve škole nepochybně zúročí.

  • Cvičení

Ve školce se také bere ohled na fyzickou průpravu, proto k běžnému dennímu programu patří fyzické aktivity včetně cvičení a protahování. I při těchto činnostech se reproduktor bude hodit. Hudbu můžete pustit přímo s telefonu, stejně jako ovládat hlasitost a přepínat skladby. Cvičení se tak stane ještě o něco zábavnější a paním učitelkám ve škole nepochybně ušetří práci s vybíráním a zasouváním cédéček do magnetofonu.

  • Uspávání

Je známo, že děti jsou občas jako z divokých vajec a uklidnit je není žádná hračka. Ve svém věku mají energie na rozdávání a do postýlek se jim skoro nikdy nechce. I pro tento případ existuje řešení. Pro snadnější uspávání můžete využít čtené audio pohádky nebo bílý šum, který poslouží jako spolehlivá ukolébavka. Reproduktor tak odvede práci za vás a vy už se jen můžete kochat uklidňujícím tichem.

  • Hry

Reproduktor můžete využít i při různých hrách – například molekuly, škatule hýbejte se, hádání zvuků, písniček z pohádek a podobně. Fantazii ani kreativitě se meze nekladou a při trošce snaze se dá vymyslet další tucet možností. Spojením hudby s hrou chybu rozhodně neuděláte – podle psychologa Kulhánka je hudba nejen zdrojem zábavy, ale také kooperace, společného vyladění a pocitu sounáležitosti.

  • Výlety

Jak již bylo v úvodu zmíněno, reproduktor je velmi lehký a snadno přenosný, proto se vejde do každého batohu. Díky tomu už nic nebrání v tom, abyste ho vzali s sebou na výlety nebo na školu v přírodě. Bát se nemusíte ani o výdrž baterie – na jedno nabití vydrží až 15 hodin. Těšit se tak můžete na zábavný výlet, při kterém oblíbené písničky a melodie navodí tu správnou atmosféru a zpestří jakoukoliv hru nebo aktivitu.

  • Besídky

Během roku škola pořádá různé akce pro děti i rodiče – jednou z nich mohou být například besídky, kde děti ukazují, co všechno se ve školce naučili. Ať už se jedná o divadelní představení, zpívání nebo tancování, hudba je častou součástí programu. Pro kvalitní ozvučení potřebujete kvalitní vybavení. I když je reproduktor menší, síly má za dva, proto ho neváhejte využít i při těchto společenských akcí, kde spolehlivě naplní celou místnost čistým zvukem.

Reproduktor má mnoho různých využití, proto nepochybně najde své místo i ve školce. Pozitivní vliv hudby na náladu a rozpoložení dětí se nedá popřít a praktické využití mu také nechybí. Reproduktor tak slouží nejen jako zdroj zábavy, ale také jako velká pomoc při výuce a vzdělávání. Dopřejte dětem rozptýlení a zpestřete jim den ve školce, třeba s novým reproduktorem!

Publikoval(a) (749) 




Leave a Reply


im
2007-2024 Předškoláci - Pedagogický magazín - rozvoj a výchova dětí, ISSN 1804-3615 (single)
Tento portál mediálně zastupuje Impression Media, s.r.o. | Info pro uživatele: sběr a využití dat