2011 24.05

Chobotnice z PET lahví

Předškoláci – omalovánky, pracovní listy | Magazín pro učitelky i rodiče, předškolní a mimoškolní vzdělávání. Aktivity, náměty pro dospěláky a děti v mateřské školce, škole.

Budeme potřebovat: Prázdné PET lahve zelené barvy (MATTONI), nůžky, tavnou pistoli a lepidlo do ní, oboustrannou lepicí pásku, lepidlo HERKULES, prázdné obaly od léků (ACYLPIRIN) a celý pepř na oči, červený a žlutý barevný papír, malé plyšové kuličky na nos, zelený krepový papír na vlasy (zbytky), černý fix – popisovač na CD.

Postup:
Nůžkami ostřihneme dno lahve. Obvod rozdělíme na 8 dílů (8 chapadel chobotnice), které prostřihneme do hloubky 2/3 lahve. Jednotlivá chapadla po jednom sestřihneme do špičky a naskládáme do harmoniky. Černým fixem namalujeme na chapadla chobotnice kolečka. Oči chobotnice vyrobíme z prázdných, kulatých a průhledných obalů od léků, do kterých vložíme kuličku celého pepře a podlepíme žlutým barevným papírem. Na podlepení použijeme lepidlo HERKULES. Po jeho zaschnutí oči obstřihneme a tavnou pistolkou přilepíme na obličej chobotnice. Také přilepíme malou plyšovou kuličku na místo nosu. Ústa a tváře chobotnice namalujeme na červený barevný papír, vystřihneme a nalepíme na oboustrannou lepicí pásku, znovu obstřihneme, sejmeme folii a nalepíme na chobotnici. Nastříháme pásky zeleného krepového papíru, vložíme je pod uzávěr lahve a zašroubujeme. Vytvoříme tak chobotnici vlasy. A je hotovo. (Lakoma B.)

Zařazeno do soutěže na téma “Léto”

Publikoval(a) (7 133) 
Štítky: , , , , ,




Leave a Reply


im
2007-2024 Předškoláci - Pedagogický magazín - rozvoj a výchova dětí, ISSN 1804-3615 (single)
Tento portál mediálně zastupuje Impression Media, s.r.o. | Info pro uživatele: sběr a využití dat