2016 15.09

Hry jsou pro děti specifickou formou učení

Předškoláci – omalovánky, pracovní listy | Magazín pro učitelky i rodiče, předškolní a mimoškolní vzdělávání. Aktivity, náměty pro dospěláky a děti v mateřské školce, škole.

Hry jsou pro děti specifickou formou učení. Naučíme je prostřednictvím her, aby se nebály například návštěvy lékaře?

Je naprosto normální, že hry a hraní představují v období dětství hlavní náplň všech aktivit. Navíc hry jsou pro děti v předškolním věku nejdůležitější činností. Učí se soustředit na specifickou činnost a také ji dokončit. Dítě hrou zapracovává své zážitky, otiskuje do ní svět kolem sebe a nově nabyté zkušenosti. Hrou si pomáhá k pochopení skutečného světa a zmenšený, přesto reálný svět LEGO® DUPLO®, je k tomu ideální pomůckou. Jednotliví životní obrazy s dětmi můžete zkusit na nečisto a vysvětlit jim, jak pracují policisté, co se děje na farmě nebo jak to chodí u lékaře.

Vycházíme ze zkušeností rodičů

Jak dětem vysvětlit, kde se bere bolest a jak to chodí u paní doktorky? Rodiče, kterých jsme se zeptali, se shodují, že důležité je vše dětem popsat. Co je čeká, jak bude návštěva probíhat, kdy bolest pomine a jak k tomu dojde. Důležité je také, aby děti pochopily, že k lékaři chodíme pro úlevu, nikoliv pro bolest. Na pomoc si tak rodiče berou oblíbené hračky, drobné odměny nebo pamlsky. Vynikajícím průvodcem v cestě za zdravím jim nyní může být i Velká městská nemocnice od LEGO DUPLO. Děti se tak formou hry naučí, jak vypadá rentgen, jak se postarat o miminko, na co má pan doktor stetoskop nebo proč zlomenina patří do sádry.

Přečtěte si další zajímavé rady a tipy, jak pomáhat dětem v jejich vlastním rozvoji, jak lépe chápat jejich svět a jak jim být co nejlepšími průvodci v cestě do velkého světa. Navštivte stránky www.duplosvet.cz

Publikoval(a) (1 646) 
Štítky: , , , , , , , , , , ,




Leave a Reply


im
2007-2024 Předškoláci - Pedagogický magazín - rozvoj a výchova dětí, ISSN 1804-3615 (single)
Tento portál mediálně zastupuje Impression Media, s.r.o. | Info pro uživatele: sběr a využití dat