2011 21.11

Vánoční pohádka

Předškoláci – omalovánky, pracovní listy | Magazín pro učitelky i rodiče, předškolní a mimoškolní vzdělávání. Aktivity, náměty pro dospěláky a děti v mateřské školce, škole.

Malý muzikál pro předškolní děti a děti na I. stupni ZŠ. (možno nacvičit jako besídku). Titul obsahuje knížku – scénář s notovými záznamy písniček a CD s nahrávkou celého muzikálu. Navíc jsou nahrány jednotlivé písně pro jejich snadnější nácvik.

Tuto besídku můžete s dětmi poslouchat, ale i nacvičit. Její scénař je napsán tak, aby se besídky mohly zúčastnit všechny děti. Paní učitelka předem vybere ty, které budou zpívat sólové písničky: Hvězda, Lev, Liška, Zajíc, Sova Vrána, Žába, Páv, Oslík a Voleček. Zbývající děti zpívají píseň Vrabci.Úvodní a závěrečnou píseň mohou zpívat všechny děti. Celý příběh čte paní učitelka nebo maminka v mateřském centru. Jednotlivé scény doplňují děti pohybem podle probíhajícího děje.

Půvabný příběh o tom, proč u jesliček stojí voleček s oslíkem jistě zaujme všechny děti a nezklame ani dospělé. Udělejte si krásné dopoledne například v mateřském centru, kde si s dětmi pomocí této pohádky navodíte příjemnou vánoční atmosféru.

Vánoční pohádku napsala Alena Riegerová, hudbu složil Stanislav Chudoba. Na CD vypráví příběh Bára Munzarová, písničky zpívají Magda Hrnčířová, Tomáš Pergl a Bambini di Praga. Ilustrace do knížky nakreslila Edita Plicková. (Rotag, knížka-scénář + CD)

Publikoval(a) (10 957) 
Štítky: , , , , , , , , , , , ,




Leave a Reply


im
2007-2024 Předškoláci - Pedagogický magazín - rozvoj a výchova dětí, ISSN 1804-3615 (single)
Tento portál mediálně zastupuje Impression Media, s.r.o. | Info pro uživatele: sběr a využití dat