2012 01.03

Míchací fixy

Předškoláci – omalovánky, pracovní listy | Magazín pro učitelky i rodiče, předškolní a mimoškolní vzdělávání. Aktivity, náměty pro dospěláky a děti v mateřské školce, škole.

Proč “míchací fixy”? Copak dětem nestačí kvalitní klasické fixy? Samozřejmě by mohly stačit, ale naše zkušenost říká, že míchací fixy Blendy pens dětem přinášejí hodiny a hodiny výborné kreativní zábavy, motivují je k zkoušení novách způsobů kreslení a předškoláci a malí školáci, kterým jsou Blendy pens především určeny, pak mimo jiné mají důvod tvořivě se bavit místo dívání na televizi a hraní s počítačem.

Blendy pens jsou míchací fixy, to znamená, že děti si vyberou dvě barvy, které chtějí smíchat, a pomocí míchací komůrky vytvoří novou barvu a celou škálu barevných odstínů při přechodu z jedné barvy do druhé.

Jak s míchacími fixami Blendy pens pracovat?

  1. Vyberte si dvě barvy, které chcete smíchat. Nenechte se omezit ve své fantazii tím jak jsou fixy sestavené k sobě v balení fixek v okamžiku koupě. Zasuňte každou fixu do jedné strany míchací komůrky. Zatlačte tak, aby fixy do komůrky zacvakly. Doporučujeme spíše vybírat barvy, které jsou kontrastní, abyste si barevné přechody více užili.
  2. Držte míchaxí fixy svisle cca. 5 vteřin ideálně tmavší fixou nahoře. Během této doby barva z horní fixy vteče do hrotu spodní fixy.
  3. Vyndejte Blendy pens z míchací komůrky.
  4. Pusťte se do kreslení! Duhových přechodů mezi barvami nejvíce využijete, když budete pečlivě vést fixu tak, aby kreslila jeden tah vedle druhého (tj. nekreslit přes sebe).
  5. Když se namíchané barvy vykreslí, můžete si samozřejmě znovu namíchat podobné nebo vyzkoušet jiné barevné kombinace.
  6. Až získáte s míchání barev a kreslení duhových přechodů dostatek zkušeností, můžete vyzkoušet i míchání tří či více barev: po částečném vykreslení namíchané barvy zkombinujte zbylou namíchanou barvu s jinou fixou!


Jak dlouho Blendy pens vydrží?

Míchací fixy Blendy pens jsou vemi kvalitní, takže zvládnou i občasnou dětskou nedůslednost v ukládání. Jakmile dokreslíte, zacvakněte dvě fixy proti sobě do komůrky a jednoduše je uložte. Komůrka slouží jako víčko pro dvě fixy. Máme vyzkoušeno, že fixy, které byly den či dva ponechané na vzduchu bez víčka – zacvaknutí do komůrky, bez problémů dál fungují.

Jak pracovat s variantou Blendy pens Blasta – foukacími míchacími fixami?

  1. Namíchejte barvy jako obvykle přes míchací komůrku. Pak fixu s obarveným hrotem zasuňte do nástavce.
  2. Zmáčkněte balónek a vytvářejte obrázky podle své fantazie. Postupným foukáním se barva bude měnit (obdobně jako u klasické práce s Blendy pens) a váš foukaný obrázek tím získá jedinečné barvy a odstíny!

Pro vaši jistotu doplňujeme, že všechny barvy použité pro výrobu Blendy pens jsou zdravotně nezávadné a vypratelné rovnou nebo po namočení přes noc. Většina materiálů použitých na výrobu Blendy pens je biodegradabilních, cca. 70% kartonových desek, které jsou součástí balení, je již z recyklovaných zdrojů.

Publikoval(a) (331) 




Leave a Reply


im
2007-2024 Předškoláci - Pedagogický magazín - rozvoj a výchova dětí, ISSN 1804-3615 (single)
Tento portál mediálně zastupuje Impression Media, s.r.o. | Info pro uživatele: sběr a využití dat