2012 24.06

Jak poznat jaká nemoc naše dítě trápí?

Předškoláci – omalovánky, pracovní listy | Magazín pro učitelky i rodiče, předškolní a mimoškolní vzdělávání. Aktivity, náměty pro dospěláky a děti v mateřské školce, škole.

Mnohdy se říká, malé děti, malé problémy, velké děti, velké problémy. Ale myslím, že to je pravda jen na půl. Pokud budeme hovořit o zdraví dětí, je jedno, jestli se jedná o děti malé nebo větší. Zdraví mají jen jedno a pro mnoho rodičů je zdraví jejich dětí vůbec tou nejdůležitější věcí v jejich životě.

Rodiče by měli příznaky nemocí rozpoznat

Vzhledem k tomuto faktu je určitě vhodné, když mají rodiče jakýsi všeobecný přehled o tom, s jakými zraněními nebo nemocemi se u svých dětí mohou setkat. Nejde o malování čertů na zeď, ale o jakousi prevenci. Není nic lepšího, než když rodič dokáže rozpoznat úraz nebo začínající onemocnění co nejdříve, protože o to dříve může svému dítěti pomoci.

Ono se to dá, ale i takový úraz, jako je kupříkladu otřes mozku u dítěte, tedy úraz, u kterého je stanovení diagnózy vcelku problematické, se dá rozpoznat, ovšem pouze tedy, pokud víte, čeho si máte všímat a na co se máte zaměřit.

Internet – brána k vědění

Podobné to je také v případech kdy máme, respektive naše děti, co do činění s tasemnicí. Na první pohled dítě, které má tasemnici, nejeví prakticky žádné zřejmé příznaky toho, že by bylo nemocné, ovšem, pokud víte o tasemnici více, snadno to rozpoznáte.  Pokud o tasemnici prakticky žádné povědomí nemáte, využijte internet. Je to rychlý způsob, jak se dostat k požadovaným informacím. Stačí, když si do internetového vyhledávače vložíte výraz “tasemnice příznaky” a rázem budete vědět, jak se tento parazit projevuje.

U dětí, především těch menších, se mohou poměrně často vyskytovat různé kožní problémy, jako jsou bradavice, molusky a podobné věci. Pokud se s těmito problémy setkáte u svých dětí, stačí opět využít internetu. Zadejte si výraz “molusky léčba” a za okamžik budete vědět, jak na ně.

Rodicka.cz – spousta informací pro rodiče na jednom místě

I když, ani nemusíte hledat. Stačí, když se seznámíte s internetovými stránkami rodicka.cz, které se zabývají radami a informacemi týkajícími se těhotenství, porodu a péče o děti. Na těchto stránkách se dozvíte prakticky všechno, co potřebujete vědět, a to i o nemocech, se kterými se děti mohou setkat. Dozvíte se velké množství informací o příznacích a léčbě a také o tom, jak těmto problémům co možná nejlépe předcházet.

Publikoval(a) (232) 




Leave a Reply


im
2007-2024 Předškoláci - Pedagogický magazín - rozvoj a výchova dětí, ISSN 1804-3615 (single)
Tento portál mediálně zastupuje Impression Media, s.r.o. | Info pro uživatele: sběr a využití dat