2012 27.06

Čtení na prázdniny pro nejmenší čtenáře

Předškoláci – omalovánky, pracovní listy | Magazín pro učitelky i rodiče, předškolní a mimoškolní vzdělávání. Aktivity, náměty pro dospěláky a děti v mateřské školce, škole.

Celobarevné knížky určeny dětem, které navštěvují první třídu a začínají se čtením. Knihy edice Čtení pro prvňáčky obsahují jednoduchý text a jsou psány velkými písmeny, aby je začínající čtenář dokázal snadno přečíst. V rukou rodičů nebo pedagogů se tyto bohatě ilustrované publikace mohou stát skvělou motivační pomůckou pro rozvíjení radosti ze samostatného čtení.

ROZVOJ LOGICKÉHO MYŠLENÍ

Obrázkové rébusy

Děti by měly umět přemýšlet, protože to budou v životě velmi potřebovat. Obrázkové rébusy, kterých je v této knize více než 350, budou pro děti nejen zábavou, ale především napomohou k rozvoji jejich samostatného myšlení, tříbení jazykového citu a obohacení slovní zásoby. Kniha plná obrázkového luštění je určena zejména dětem mladšího školního věku a může být příjemným zpestřením výuky v hodinách českého jazyka.

Písmenkové rébusy

Hrát si se slovy, rozvíjet jazykové myšlení, obohatit slovní zásobu a podpořit fantazii díky bohatým ilustracím, to je záměr této jedinečné knížky, který vychází z přirozené dětské záliby v hádání, luštění a šifrování. Každý z jedenácti oddílů knihy je zaměřen na jiný typ rébusů. Nápověda v úvodu kapitol jistě nastartuje zvědavost malých luštitelů a dovede je k vyřešení všech zábavných rébusů. Na samém konci knihy by se tak děti měly dopracovat k tomu, že budou schopny vymýšlet své vlastní rébusy a použít je třeba jako tajné vzkazy svým kamarádům.

Pojďte si hrát s hádankami

Děti milují hádanky a často je na rodičích loudí, pro všechny malé hadače, jejich rodiče a učitele proto přinášíme bohatě ilustrovanou knihu hádanek inspirovaných pohádkami, přírodou, školou a každodenním životem. Hádanky mohou posloužit nejen k ověření znalostí, ale také velmi nenásilným a hravým způsobem rozvíjejí jazykový cit dětí, jejich logické myšlení, schopnost myšlenkové analýzy a syntézy.

DOBRODRUŽSTVÍ A PŘÍRODA KOLEM NÁS

Čarodějnice Eulálie

V lese mezi pohádkovými bytostmi řádí neznámá mladá čarodějnice ze Zlomyslnic. Jejím koníčkem je všem škodit. Však se také začnou dít podivné věci – Hejkal nastydne, vodníkovi vyschne tůňka, čarodějnici Zevlíně se ztratí kniha kouzel, nic zkrátka není, jak se patří. Hejkal, vodník Stavidlo, čarodějnice Zevlína a pidimužík Stopař Slídil se vydají po stopách čarodějnické nezdárnice Eulálie, která vše způsobila. Zuzana Pospíšilová, zkušená autorka knih pro děti, připravila pro nejmenší čtenáře vyprávění plné fantazie, napětí a nezbytného souboje dobra se zlem, text je neoddělitelně spjat s bohatými ilustracemi Markéty Vydrové.

Cestování po světě

Cestovat se dá různě, ale objet během letních prázdnin zeměkouli, navíc v kouzelné létající bedně, to jde jenom díky fantazii dvou malých kluků – Vašíka a Tedíka, kteří v krátkých a jednoduchých příbězích zavedou malé čtenáře téměř na všechny kontinenty. Navíc umějí cestovat i časem, a tak si udělají výlet do pravěku i do budoucnosti. Malý cestopis pro prvňáčky doprovázejí přitažlivé barevné ilustrace.

Povídání se zvířátky

Tato bohatě ilustrovaná knížka vznikla pro děti, které teprve vstupují do čtenářského světa. Byla napsána s přáním, aby si již od útlého věku sami rádi četli. V krátkých příbězích a na veselých ilustracích této knihy zvířátka ožívají podobně jako v bajkách. Bleška vyhraje skokanské závody, krtek postaví mraveniště, ptakopysk se skamarádí s bobrem, želva se pštrosem, pavouk s netopýrem, motýl vyplaší tygra… a všichni dělají všechno proto, aby byli na světě někomu pro radost.

Publikoval(a) (243) 




Leave a Reply


im
2007-2024 Předškoláci - Pedagogický magazín - rozvoj a výchova dětí, ISSN 1804-3615 (single)
Tento portál mediálně zastupuje Impression Media, s.r.o. | Info pro uživatele: sběr a využití dat