2012 28.07

Z pohádky do pohádky

Předškoláci – omalovánky, pracovní listy | Magazín pro učitelky i rodiče, předškolní a mimoškolní vzdělávání. Aktivity, náměty pro dospěláky a děti v mateřské školce, škole.

Hurvínkova cesta do Tramtárie – Kam se to ti dva zase dostali! Stačilo jen, aby se Hurvínek trochu nastydl, Mánička mu předčítala z pohádkové knížky a už to celé začalo. Ocitli se totiž v zemi plné žíznivých květin, kde vládla protivná princezna Gerbera. Ještě se ani nestačili rozkoukat a už jim uvěznila Žeryčka! Jak si s tím oba poradí? Musí nejdříve splnit několik úkolů, ale jak už to v pohádkových příbězích bývá, všechno dobře dopadne.

Příhody černé čarodějnice – Černá čarodějnice je strašidelná nešika. Sotva se vymotá z jednoho dobrodružství, už na ni čeká další zmatek. Občas to nevypadá zrovna růžově, ale naštěstí má dobré kamarády, kteří jí ochotně přispěchají na pomoc. Se svojí botou Žralbětou a neposedným koštětem se rozletí dokonce až do Ameriky! Jak tohle asi dopadne?


Rumcajs – R. Pilař, V. Čtvrtek – Pohádkové příběhy o loupežníku Rumcajsovi – jedné z nejznámějších postav Václava Čtvrtka a ilustrátora Radka Pilaře, kterou děti dobře znají i z televize. Rumcajs je prvním z dílů známé trilogie Rumcajs – Manka – Cipísek. V prvním díle se děti dozvědí, jak se stal Rumcajs loupežníkem, jak utopil draka, jak vysadil duhu na nebe a ještě mnoho krásných příběhů.

Nakladatelství Fragment

Publikoval(a) (268) 




Leave a Reply


im
2007-2024 Předškoláci - Pedagogický magazín - rozvoj a výchova dětí, ISSN 1804-3615 (single)
Tento portál mediálně zastupuje Impression Media, s.r.o. | Info pro uživatele: sběr a využití dat