2014 17.02

Pojistěte své děti proti úrazům

Předškoláci – omalovánky, pracovní listy | Magazín pro učitelky i rodiče, předškolní a mimoškolní vzdělávání. Aktivity, náměty pro dospěláky a děti v mateřské školce, škole.

pojisteni_kamarad_0241

Trpíte strachem, že se vašemu dítěti může přihodit nějaký úraz? Hlídáte si ostražitě své ratolesti, ale nemůžete s nimi být na každém kroku. Zejména o prázdninách děti často opouštějí rodiče a jezdí na tábory, k babičkám nebo tráví hodně času venku mimo domov. Na to reaguje Kamarád, pojištění pro děti od MetLife pojišťovny.

Úrazy jsou stále nejčastější příčinou úmrtí dětí a dospívajících. V Česku ročně zahyne 221 dětí, to je téměř třetina z celkového počtu zemřelých. Nejzávažnější úrazy často s doživotními následky utrpí děti hlavně při dopravních nehodách. Podle údajů Ústavu zdravotnických informací a statistiky České republiky je u nás každoročně hospitalizováno více než 35 000 juniorů pro úraz a více než 550 000 dalších je pak ambulantně ošetřeno. „I když z hlediska čísel úmrtnost dětí na následky zranění klesá, počet samotných úrazů bohužel stále narůstá. Obecně pak platí, že častěji úrazy mají chlapci, což souvisí s jejich temperamentem,“ uvedla Ivana Gerliczy, ředitelka produktového oddělení MetLife pojišťovny.

Mezi nejrizikovější období patří z hlediska úrazovosti dětí jednoznačně prázdniny. Ratolesti opouštějí častěji svůj domov a volný čas tráví venku na ulici, nebo v přírodě, často bez dohledu dospělých. Kamarád nabízí rodičům jasnou výhodu, při úrazech vzniklých o prázdninách nabízí následně až dvojnásobné plnění.

Úrazům lze částečně předejít prevencí. Dítě se musí naučit vážit si svého zdraví a musí si uvědomit možné následky svého jednání. Dospělí by ho měli naučit rozpoznávat riziková místa, předměty a situace a vysvětlit mu, co se může stát, když bude neopatrné. Dospělí také musí svým potomkům vytvořit bezpečné prostředí, a to nejen doma, ale na dalších místech, kde se často pohybují, např. na hřištích. Součástí dobré rodičovské péče je i sjednání úrazového pojištění, a to nejen z důvodu, že není možné s dětmi být pořád, ale nikdy nevíme, co se může přihodit. Při úmrtí dospělého pojišťovna převezme placení pojistného a dítěti se začne vyplácet pravidelné roční stipendium 50 tisíc Kč až do konce pojištění, které se každý rok navyšuje o 3 %. MetLife pro své klienty připravil také asistenční službu, která neslouží jako pouhá infolinka.  Například při hospitalizaci rodiče zorganizuje a uhradí hlídaní dítěte či úklid domácnosti nebo při nemoci či úrazu dítěte zabezpečí nákup léků či dovoz jídla,“ řekla Ivana Gerliczy.

Pojistěte i Vaše děti na pojistenikamarad.cz a získejte dárek zdarma.

Publikoval(a) (65) 




Leave a Reply


im
2007-2024 Předškoláci - Pedagogický magazín - rozvoj a výchova dětí, ISSN 1804-3615 (single)
Tento portál mediálně zastupuje Impression Media, s.r.o. | Info pro uživatele: sběr a využití dat