2014 21.02

Vybíráme dětské pískoviště

Předškoláci – omalovánky, pracovní listy | Magazín pro učitelky i rodiče, předškolní a mimoškolní vzdělávání. Aktivity, náměty pro dospěláky a děti v mateřské školce, škole.

Děti a písek je spojení, které prostě funguje. Pokud i vy máte doma dítko, které rádo staví, buduje, boří nebo se prostě jen tak rádo šťourá v písku, poradíme vám, jak pro něj můžete vybrat to nejvhodnější pískoviště. Představíme si také zajímavé modely pískovišť, které překvapují designem a provedením.

Jak vybírat pískoviště?

Při výběru pískoviště se musíte zaměřit hned na několik faktorů najednou. Rozhodně se nevyplácí vybírat jen podle vzhledu. V první řadě se zaměřte na materiál. Na trhu jsou k dostání plastová pískoviště nebo pískoviště ze dřeva. Oba materiály mají své jisté výhody i nevýhody. Plast je velmi odolný, bezpečný a výhodou plastových pískovišť je i to, že jsou barevná a to se dětem více líbí. I dřevěná pískoviště nabízejí dobrou odolnost, jejich menší nevýhodou ale je, že se o dřevo musíte starat. Při výběru pískoviště se věnujte i jeho rozměrům. Nesmíte opomenou ani fakt, zda má pískoviště kryt. Ten chrání písek před nečistotami. Sledovat byste měli také hloubku pískoviště, která určuje, jaký objem písku pískoviště pojme.

Představujeme dvě super moderní pískoviště 

Plastové pískoviště Style

step2-plastove-piskoviste-style-piskoviste-s-vikem

Se svým provedením i vzhledem řadí mezi nejpopulárnější pískoviště vůbec. Toto plastové pískoviště je vyrobeno z vysoce odolného plastu, který dobře odolává i nepříznivým povětrnostním podmínkám. Všechny hrany má oblé, takže nehrozí poranění. Díky obdélníkovému půdorysu o rozměrech 111,8 x 81,2 cm nabízí prostor i pro hru více dětí najednou. Pískoviště pojem až 112kg písku. Díky nápaditému designu se dokonce může stát i ozdobou vaší zahrady. Pískoviště má praktický kryt, takže nečistoty nemají šanci. Na český trh ho přináší výrobce Step2.

Pískoviště Summertime

piskoviste-summertime-letni-detske-hriste-s-piskovistem

Toto pískoviště je určeno pro všechny náročné děti i rodiče. Je neobyčejné tím, že je spojeno i s piknikovým stolem. Děti si mohou hrát na písku nebo u stolku, kde mohou také posvačit. Pískoviště je vyrobeno z tvrdého a stálobarevného plastu. Pojme až 150kg a do jeho příslušenství patří kryt na písek a velmi praktický slunečník.

Co na tato pískoviště říkáte? Informace o cenách či další zajímavé modely pískovišť najdete na www.kuchynky-hracky.cz

Publikoval(a) (710) 




Jeden komentář k “Vybíráme dětské pískoviště

Leave a Reply


im
2007-2024 Předškoláci - Pedagogický magazín - rozvoj a výchova dětí, ISSN 1804-3615 (single)
Tento portál mediálně zastupuje Impression Media, s.r.o. | Info pro uživatele: sběr a využití dat