2014 26.02

Obrázkové kostky – pozor nejsou všechny stejné!

Předškoláci – omalovánky, pracovní listy | Magazín pro učitelky i rodiče, předškolní a mimoškolní vzdělávání. Aktivity, náměty pro dospěláky a děti v mateřské školce, škole.

kostky_statek

Obrázkové kostky – pozor nejsou všechny stejné!

Obrázkové kostky dobře zná většina z nás ze svého dětství. Jen zkuste trochu zapátrat v paměti a vzpomenout si. Vybavuje se vám, jak jste se jako dítě bavili při jejich skládání a možná i trochu rozčilovali, když vám obrázek nevycházel? Obrázkové kostky se vrací na scénu. Pokud chcete dopřát vašim dětem stejně kvalitní zábavu, máme pro vás tip. Na výběru obrázkových kostek totiž záleží. Které ano a kterým se raději vyhnout?

Proč jsou obrázkové kostky pro děti vhodné?

V jednoduchosti je síla. Toto tvrzení klasické obrázkové kostky naplňují do posledního písmena. Obrázkové kostky jsou jednoduchou a zároveň vysoce efektivní hračkou. Při skládání obrázků totiž děti rozvíjejí svou fantazii a současně si trénují paměť. Procvičí si i postřeh. Hra s kostkami také pomáhá rozvíjet kreativitu, protože se kostky dají využít jako skládačka a zároveň i jako stavebnice. Děti mohou stavět barevné věže, hrady apod. Kostky tedy nabízejí rozmanitou a pokaždé originální hru.

Při výběru si dejte dobrý pozor

Při výběru kostek se nabízejí tři možnosti. Současně je to výběr mezi kvantitou a kvalitou. První možností jsou plastové obrázkové kostky. Ty jsou lehké, ovšem to je zřejmě jejich jediná výhoda. Plastové kostky se poměrně rychle opotřebují, jejich potisk se ošupuje a během chvilky zmizí úplně.

Druhou variantou jsou kostky z lisovaných pilin. Ty se na český trh dovážejí z Číny. Na oko vypadají jako dřevěné, realita je ale úplně jiná. Protože jsou vyrobené z pilin, mají sklon se odlupovat hlavně na hranách. Takže po několika hrách už vypadají opravdu nehezky.

Vaší třetí možností je, koupit klasické dřevené obrázkové kostky. Ty vycházejí ze srovnání nejlépe. Jsou vysoce odolné, protože se vyrábí ze sušeného dřeva a vydrží i náročné hraní. Krásné zůstávají i po generace.

Kde koupit?

V České republice patří mezi přední výrobce dřevných kostek společnost TOPA Toys s.r.o. Právě její kostky možná znáte z dětství. Vyrábí tradiční dřevěné obrázkové kostky ze smrkového dřeva z Podkrkonoší. Kostky zdobí líbivé obrázky. Oblíbené jsou například kostky Statek, aneb jak to bylo dřív, kostky s Popelkou či Sněhurkou.

Motivy na kostky navrhují čeští malíři a ilustrátoři. Na jaře tohoto roku TOPA Toys s.r.o. představí novinku v podobě obrázkových kostek s motivy od české ilustrátorky Venduly Hegerové. Dřevené kostky od TOPA Toys s.r.o. mají velikost hrany 3,7cm, takže se dětem snadno uchopují a dobře se skládají i staví. Vybírat je možné z různě velikých balení. Kostky s obrázky nabízí společnost v balení 2×2 až 4×5  kostek v kubusu.

Pokud chcete dětem zajistit kvalitní zábavu, začněte o kostkách uvažovat. Společnost TOPA Toys s.r.o. vám nabízí hned několik možností…

Podle čeho vybíráte hračky? Dáváte přednost českým, nebo zahraničním hračkám?

Publikoval(a) (287) 




Jeden komentář k “Obrázkové kostky – pozor nejsou všechny stejné!

Leave a Reply


im
2007-2024 Předškoláci - Pedagogický magazín - rozvoj a výchova dětí, ISSN 1804-3615 (single)
Tento portál mediálně zastupuje Impression Media, s.r.o. | Info pro uživatele: sběr a využití dat