2020 30.11

Adventní kalendář – kouzelný les

Předškoláci – omalovánky, pracovní listy | Magazín pro učitelky i rodiče, předškolní a mimoškolní vzdělávání. Aktivity, náměty pro dospěláky a děti v mateřské školce, škole.

Výtvarné potřeby, pomůcky: Hnědý vlnitý papír, zelený fotokarton, lepidlo Herkules, štetec, nůžky, nůžky s vlnitým ostřím, obyčejná tužka, kružítko, zlatý prášek, samolepky s čísly a s malými hvězdičkami, vata, zlatý fix.

Postup práce: Na zelený fotokarton kružítkem nakreslíme 24 kruhů různé velikosti, kruhy vystřihneme zubatými nůžkami a obyčejnými nůžkami každý kruh rozstřihneme ke středu kruhu. Kruhy stočíme do kornoutků a slepíme Herkulesem. Po zaschnutí kornoutky ozdobíme zlatým práškem – naneseme štětcem lepidlo na spodní okraj a posypeme práškem. Dozdobíme nalepením číslic od 1 do 24 – pokud čísla chybí lze je domalovat zlatým fixem – a polepíme samolepícími hvězdičkami. Na kmeny stromů vystřihneme 24 obdélníků různé velikosti – střiháme delší stranu obdélníka proti vlnkám. Obdélníky stočíme do roliček a slepíme. Na kmeny nalepíme kornoutky – koruny stromů. Z vaty vytvoříme zasněžené paty stromků – stromky jsou pak stabilnější. Sladkosti plníme zespodu do kmenů.

Autor: Dětský klub Mumínek – děti + osobní asistentka, Centrum pro zdravotně postižené.

Publikoval(a) (4 585) 
Štítky: , , , , , , ,




Leave a Reply


im
2007-2024 Předškoláci - Pedagogický magazín - rozvoj a výchova dětí, ISSN 1804-3615 (single)
Tento portál mediálně zastupuje Impression Media, s.r.o. | Info pro uživatele: sběr a využití dat