2009 06.03

Velikonoční přáníčka – ruční výroba

Předškoláci – omalovánky, pracovní listy | Magazín pro učitelky i rodiče, předškolní a mimoškolní vzdělávání. Aktivity, náměty pro dospěláky a děti v mateřské školce, škole.

 

Jaro je období, které snad nikdo nemůže nemít rád. Po studené, šedivé zimě se konečně příroda začne probouzet, všechno se zazelená, barvičky jsou svěží, jasné, lahodí oku. Vzduch voní, ptáčci zpívají, lidi se na sebe víc usmívají.  Na jaře jsou velikonoce.

 Velikonoce mimo jiné oslavují jaro,  tak nějak se to stalo zvykem. Takže uděláme jarní úklid, nabarvíme vajíčka upečeme beránka a  

vyrobíme přáníčka

Na vajíčka i na beránka je dost času, s přáníčky můžeme začít už teď.  Nemusí být nijak složitá, platí, že v jednoduchosti je krása. Velikonoční přáníčka by měla být hlavně barevná, svěží a veselá.  Takže vybereme papíry v nějakých příjemných jarních barvičkách, nabízí se pastelové tóny, ale nebojme se ani těch sytějších. Stačí se podívat z okna na barvu svěží trávy, právě rozpučelých stromů, kvetoucího zlatého deště. To všechno jsou barvy jara, barvy, které se budou krásně vyjímat na velikonočních přáníčkách.  K jejich výrobě mnoho nepotřebujeme. Jednobarevné čtvrtky, veselé samolepky s velikonočními motivy, můžeme použít i nějaké stužky, dále řezačku na papír a lepidlo.

Nařežeme si čtvrtky na formát přáníček, pomocí rýhovacího nástavce na řezačce přehneme a necháme se unést vlastní fantazií.

 Tady je malá ukázka. Tato přáníčka byla vyrobena z jednobarevných čtvrtek Prismatic a samolepek od WeR Memory Keepers.

 

Nabídku čtvrtek si můžete prohlédnou a zakoupit zde: http://ctvrtky-jednobarevne.svetvzpominek.cz/

Nabídka 3D samolepek zde: http://samolepky.svetvzpominek.cz/

Krásné chvíle při tvoření Vám přeje kreativní tým Svět vzpomínek, s.r.o. www.svetvzpominek.cz

Publikoval(a) (21 378) 
Štítky: , , , , ,




Leave a Reply


im
2007-2024 Předškoláci - Pedagogický magazín - rozvoj a výchova dětí, ISSN 1804-3615 (single)
Tento portál mediálně zastupuje Impression Media, s.r.o. | Info pro uživatele: sběr a využití dat