2016 22.12

Andílkovo vánoční putování

Předškoláci – omalovánky, pracovní listy | Magazín pro učitelky i rodiče, předškolní a mimoškolní vzdělávání. Aktivity, náměty pro dospěláky a děti v mateřské školce, škole.

Nechte si vyprávět o vánoční pouti za přátelstvím, nadějí a štěstím. Vánoční ozdoby se pohupují na stromečku a nikdo netuší, jaké příběhy by mohly vyprávět. Krajkový Andílek, kterého před Štědrým dnem uháčkovala babička Ludmilka, se místo na stromečku ocitne na strastiplné cestě, aby našel ztracený domov a možná i něco cennějšího. Vydejte se s krajkovým Andílkem na dobrodružné putování ze dna tmavé nehostinné krabice za světlem a novým láskyplným domovem. V zasněženém předvánočním světě čekají na Andílka netušené překážky, ale také přátelská pomoc laskavé pavoučice Alice nebo veverky Terky.

Zuzana Pospíšilová, oblíbená autorka desítek titulů pro děti, vypráví vánoční příběh o naději a přátelství, jehož půvab podtrhují ilustrace Zuzany Osako, úspěšné ilustrátorky, která v této knize představuje svou tvorbu pro děti.

Zuzana Pospíšilová (* 1975)

S texty Zuzany Pospíšilové se dětští čtenáři mohou setkávat již od roku 2004, kdy jí vyšly první pohádkové příběhy v časopise Sluníčko. Od roku 2005 začala publikovat knižně a dodnes je jednou z nejaktivnějších autorek píšících pro děti. Jen v nakladatelství Grada vydala téměř sedm desítek titulů pro děti, z nichž nejúspěšnější jsou série Kouzelná třída, Kouzelná třída, příběh pokračuje a Kouzelná třída – další kouzlení a edice dětských detektivek DeTeKTiVoVé. V její tvorbě mají převahu pohádky, ale věnuje se také poezii a výukovým textům. Původní profesí je Zuzana Pospíšilová dětská psycholožka. Snad odtud a také z role maminky dvou dcer pramení porozumění dětské fantazii, které se v její bohaté tvorbě odráží.

 

Zuzana Osako je výtvarnice, kterou fascinuje móda, folklór a životní příběhy. V módním světě se objevila nejdříve jako modelka, později se věnovala oděvnímu designu a dnes je velmi úspěšnou a vyhledávanou módní ilustrátorkou. Její tvorba je významně ovlivněna Japonskem, kde pět let žila, studovala malbu japonskou tuší a vedla výtvarnou školičku Shanti pro rodiče a děti. Zuzana Osako miluje své rodné Slovácko, jehož tradice, folklór a krása jsou dalším inspiračním zdrojem jejího díla. Zuzanino umění zachytit atmosféru, náladu a skrytý příběh nachází v poslední době uplatnění také v knižní ilustraci pro děti, jíž se trojnásobná maminka a vášnivá čtenářka s láskou věnuje.

K zakoupení zde: www.grada.cz

Publikoval(a) (171) 




Leave a Reply


im
2007-2024 Předškoláci - Pedagogický magazín - rozvoj a výchova dětí, ISSN 1804-3615 (single)
Tento portál mediálně zastupuje Impression Media, s.r.o. | Info pro uživatele: sběr a využití dat