2011 01.10

Biolampa – investice do zdraví

Předškoláci – omalovánky, pracovní listy | Magazín pro učitelky i rodiče, předškolní a mimoškolní vzdělávání. Aktivity, náměty pro dospěláky a děti v mateřské školce, škole.

Investujete do zdraví nebo si raději koupíte novou televizi? Říká Vám něco moderní biolampa? Řada lidí ještě pořád zapomíná na to, že zdraví je to nejcennější, co kdy člověk má. Většina z nás však bere automaticky, že zdraví je zadarmo a že pro naše tělo nemusíme dělat nic, případně že se vždy někdo postará a zdarma. Z nějakého neznámého důvodu je tato myšlenka hluboko v nás zakořeněna. V rámci lidské solidarity máme samozřejmě základní zdravotní péči zdarma – podotýkáme jen základní! Ale každý z nás přitom může o své zdraví sám pečovat a udělat pro své zdraví ještě víc, pokud bude chtít. Moderní medicína poskytuje lepší léčbu, než tu základní, standardní. Dnes najdete na trhu řadu přístrojů jak k prevenci, tak k domácí léčbě spousta onemocnění. Moderní biolampa je jedním z nich.

Biolampa – alternativní metoda

Dnešní doba rychlého technologického vývoje se nevyhýbá ani alternativním přístupům k medicíně. Za posledních několik let výzkum poskytl řadu efektivních přístrojů, které pomáhají a starají se o naše zdraví. Mezi přístroje, které v poslední době zaznamenaly obrovské technologické změny a pokroky patří nesporně také moderní biolampa. Celkem jednoduchý princip biolampy v sobě ovšem skýtá složitou technologii vyvinutou na základě dlouhodobého výzkumu a odzkoušenou důkladnými klinickými testy. Není tak divu, že tyto nejnovější technologie moderních špičkových biolamp jsou chráněny patentem. Biolampa, která je vybavená touto technologií využívá výrazně vyšší efektivity než biolampy vyřáběné cca před pěti lety. Co umožnilo efektivnější léčbu? Tak je to především přechod moderní biolampy na jiný zdroj polarizovaného světla. Díky tomu je možné léčit onemocnění pohybového aparátu a řady dalších, u kterých je potřeba, aby polarizované světlo pornikalo hlouběji do tkáně. Moderní biolampa dokáže díky kombinaci více specifických fyzikálních parametrů polarizovaného záření proniknout hluboko do tkáně a to až do 4,5 cm. Dřívější biolampy využívali halogenové zářivky, které hřály a proto nebyly vhodné pro léčbu zánětlivých onemocnění. Taková biolampa pak měla velice omezenou škálu působení. Dnešní moderní biolampa však využívá jako zdroj polarizovaného světla LED diody. Ty dosahují vyššího výkonu a především nehřejí a zajišťují tak protizánětlivé účinky biolampy, dále zvyšují analgetický a biostimulační efekt biolampy.

Biolampa dle ceny

Kdy už je biolampa drahá? Jak již bylo v úvodu řečeno, biolampa je investice do zdraví. Neznamená to ovšem, že nutně musíme za biolampu zaplatit přemrštěnou sumu. Na trhu najdete biolampy různých prodejců. Ne každá biolampa ovšem odpovídá svou cenou účinkům. Rozhodně, ale nedoporučujeme snažit se na biolampě maximálně ušetřit.

Biolampa hračkou

Pokud za biolampu zaplatíte 2 až 3 tisíce bude to spíše hračka, která Vám nepomůže. Pouze tak vyhodíte peníze a kýžený léčebný efekt by se nedostavil. Složitá technologie moderní biolampy vyžaduje dlouhodobou investici do výzkumu a proto takováto cena nemůže být u kvalitní biolampy reálná.

Biolampa – cena 20 tisíc

Na druhé straně biolampa pořízená za 20 tisíc korun je již značně předražená. Výjimku tvoří biolampy s velikou plochou LED diod. Ty se ovšem pohybují cenově ještě výrazně výše. Takové biolampy využívají především kosmetické salóny a různá regenerační centra popřípadě nemocnice.

Biolampa – cena 5 až 15 tisíc

U biolamp se odpovídající cenové rozmezí pohybuje mezi pěti až patnácti tisíci korunami. Za 15 tisíc korun můžeme pořídit opravdu špičkovou biolampu. Mezi takové patří biolampy Biostimul BS 303. Jen stěží na trhu budete hledat biolampu lepší (tedy pokud nebereme v úvahu profesionální přístroje přesahující cenu sto tisíc korun). Při hodnocení poměru cena/výkon vychází velice přijatelně její levnější varianta biolampa Biostimul BS 103, která se dá pořídit za méně než 9 tisíc korun. Pokud toužíte po biolampě, která dokáže efektivně léčit široké spektrum obtíží s největší pravděpodobností se pod 8 tisíc korun nedostanete. Pokud Vám ovšem bude stačit biolampa jen na kloubní obtíže je na trhu opravdu levná a velice účinná biolampa na klouby značky biolampa BioBeam 940. Model na kožní onemocnění a měkké tkáně je pak s označením biolampa BioBeam 660. Tyto biolampy BioBeam jsou k dostání za méně než 6 tisíc korun.

Biolampa versus nová televize

Moderní biolampu dnes pořídíte za menší cenu než plazmovou televizi. Přitom však biolampa na rozdíl od televize v mnoha rodinách chybí. Biolampa pomáhá vašemu zdraví, kdežto televize pomáhá tak maximálně tloustnout. Proč tedy televizi MÁTE a biolampu NE? Nemělo by to být náhodou obráceně? Co je pro Vás víc? Zdraví nebo televizní zábava?

Publikoval(a) (351) 
Štítky: , , , , , ,




Leave a Reply


im
2007-2024 Předškoláci - Pedagogický magazín - rozvoj a výchova dětí, ISSN 1804-3615 (single)
Tento portál mediálně zastupuje Impression Media, s.r.o. | Info pro uživatele: sběr a využití dat