2012 07.10

České hračky – klasika, která nikdy neomrzí

Předškoláci – omalovánky, pracovní listy | Magazín pro učitelky i rodiče, předškolní a mimoškolní vzdělávání. Aktivity, náměty pro dospěláky a děti v mateřské školce, škole.

Pravidelně Vám přinášíme článek ze světa hraček od našeho oblíbeného internetového obchodu  Dráček.cz. Tentokrát se podíváme tak trochu na srdeční záležitost – totiž na české hračky. Hračky, které nejen že se vyrábějí v České republice, ale mají také mnohaletou historii. Které z nich znáte z dětství?

Na Dráček.cz dávají českým hračkám přednost již od svého vzniku a proto měli pro náš článek opravdu z čeho vybírat. Podívejte se, jaké české hračky pro nás nakonec vybrali. Možná se tyto hračky stanou Vaší první vánoční inspirací.

Dětské stavebnice, které znáte z dětství -Voltík, Seko, Seva, Monti

Naši výpravu za českými hračkami začneme tak trošku klučičí záležitostí. Vzpomínáte na Voltíka? Drátky a obvody – prostě stavění funkčních elektronických obvodů. Ano! Dětská stavebnice Voltík je v prodeji stále v několika obtížnostech: pro děti od 6 let, od 10 let a od 12 let. Obdobou chytrého Voltíka jsou vědomostní hra Elektrická školička pro děti od 4 let, ve které děti pomocí obrázků hledají souvislost a hra Elektrická násobilka pro děti od 6 let. Pro malé prvňáčky máme schovanou ještě jednu hru – Ukaž co víš.

TIP redakce Předškoláci.cz: Dětská stavebnice Voltík I. pro děti od 6 let – 516 Kč.

Stavebnice SEVA

Stavebnice SEVA ke stavění a hrátkám strhávala a strhává nejen malé kluky, ale i holky. Modré hranaté kostky, bílé spojovací části připomínající trojrozměrné plus a spousty červených, žlutých a později zelených destiček na dotvoření dokonalého díla.  SEVA je na našem trhu již od roku 1979 a za tu dobu stále patří k základnímu vybavení školních družin a školek. Vhodná je totiž pro děti již od 4 let.

Nabídka se pomalu rozrůstá. SEVA představila speciální Army stavebnice (v zeleno-hnědé barvě) a růžové verze stavebnic speciálně pro malé slečny. Všechna balení jsou vzájemně kompatibilní. Novinkou tohoto roku jsou panáčci Seváčci, kteří by neměli žádnému fanouškovi SEVY chybět.

Tip redakce Předškoláci.cz: Panáček Seváček v různých barvách za 76 Kč a  Stavebnice SEVA 1 za 249 Kč. Poznáte hned, jestli se do ní zamilují i Vaše děti.

Stavebnice Seko

Stavebnice Seko jsou další z českých hraček s historií. Stejně jako stavebnice SEVA je Seko vhodné  pro rozvoj kreativity dětí již od 4 let. Stavebnice Seko je tvořena malými částmi s výstupky, které se do sebe snadno zasouvají.

Tip od Předškoláci.cz: Stavebnice Seko 4 za 299 Kč.

Monti Systém – auto do každé rodiny:)

První modely autíček stavebnice Monti system vznikly v roce 1984. Od té doby vzniklo velké množství modelových řad – podle druhů aut, které těší malé i velké montéry. S Monti systemem není potřeba žádné lepidlo ani barvy. Jednodušší modely dokáží složit děti již od 6 let.

Tip redakce Předškoláci.cz: Stavebnice Monti MS 19 Autotransport jen za 199 Kč.

Kouzelné mozaiky

Asi by bylo fér najít na oplátku mezi stavebnicemi nějakou více „holčičí“. Našli jsme:) Připomeneme Vám kouzelné mozaiky. Dětské mozaiky, které najdete na Dráček.cz jsou určeny dětem od 3 let a jsou vyráběny ve stejných vzorech jako v roce 1970.

Tip od Předškoláci.cz: Stavebnice Mozaika Color 3 – Hurvínek za 309 Kč.

Maňásci – krásný dárek pro nejmenší

Abychom nezůstali jen u stavebnic, máme pro Vás také další české hračky. Maňásci patří k oblíbeným hračkám všech dětí, vždyť není dítěte, které by nemilovalo pohádky. Vyrábějí se na ruku i jako prstoví. Maňásky české výroby můžete zakoupit za výhodné ceny v celých setech a umožnit tak dětem přehrávat si oblíbenou pohádku, kdykoli se jim zachce.

Tip redakce Předškoláci.cz: Sada prstových maňásků Bouda budka za 315 Kč.

Gerlichovo loutkové divadlo

Gerlichovo loutkové divadlo pochází z chránění dílny Gerlich Odry s.r.o. Jedná se o krásné výrobky, které budou ozdobou každého dětského pokojíčku. Na Dráček.cz najdete Gerlichovo divadlo s loutkami s vodícími šňůrkami i menší provedení – Gerlichovo loutkové minidivadlo, které může být pěkným dárkem pro Vaše přátele.

Tip redakce Předškoláci.cz: Ke Gerlichovu divadlu nemáme žádný tip. Je jedno pro, které z Gerlichových divadel se rozhodnete. My jsme si je zamilovali všechny.

Doufáme, že jste si s námi příjemně zavzpomínali a třeba našli i novou inspiraci na nákup vánočních dárků v podobě českých hraček.

Publikoval(a) (2 271) 




Leave a Reply


im
2007-2024 Předškoláci - Pedagogický magazín - rozvoj a výchova dětí, ISSN 1804-3615 (single)
Tento portál mediálně zastupuje Impression Media, s.r.o. | Info pro uživatele: sběr a využití dat