2011 13.10

Děti a slušné chování aneb vyprávění kočky Justýnky

Předškoláci – omalovánky, pracovní listy | Magazín pro učitelky i rodiče, předškolní a mimoškolní vzdělávání. Aktivity, náměty pro dospěláky a děti v mateřské školce, škole.

Poutavé vyprávění kočky Justýnky nás zavede do světa holčičky Majdy a jejích každodenních příběhů. Z nich se děti dovědí kdy poděkovat, poprosit, pozdravit, kdy se omluvit. Naučí se slušnému chování u stolu i u lékaře, nebo půjčovat hračky a nehádat se o ně. Dozvědí se, že nemají lhát, podvádět a brát cizí věci. Také se doví jak se oblékat na hřiště nebo do divadla. Poznají, že některé děti vypadají jinak, mají jinou barvu pleti a mluví jiným jazykem. Dozvědí se také, že některé děti nemohou dělat to, co ostatní zdravé děti, a takovým, že je třeba pomáhat. Pomáhat by měly i starším lidem, rodičům a kamarádům.

Vše co zažívá holčička Majda spolu se svým kamarádem Standem nám popisuje kočička Justýnka, která vždy dětem poradí, jak se správně chovat a co se nedělá.

Ke každému příběhu je písnička na stejné téma, která pomůže dětem si tato pravidla slušného chování zapamatovat.

Tuto publikaci jistě využije každá rodina s malými dětmi. Vše je vysvětleno velice poučným způsobem. Děti se tak naučí základním vzorcům slušného chování nenásilnou formou.

V knize najdete tyto příběhy:

  1. Úvod- Jak se kočička Justýnka dostala do rukou Majdy
  2. Prosím, děkuji
  3. Půjčujeme hračky
  4. Omluva
  5. Přiznání
  6. Slavnostní oběd
  7. U lékaře
  8. V klubu dětí a maminek
  9. Návštěva
  10. Do divadla
  11. Krádež v samoobsluze
  12. Návrat
  13. Závěr

Příběhy a texty písní napsala Marie Adamovská, bohaté barevné ilustrace nakreslila Edita Plicková.
Na CD vypráví příběhy Jitka Molavcová, písničky zpívají Bambini di Praga. Hudbu k písním složili: Jiří Hradec, Stanislav Chudoba, Jaromír Klempíř a Jiří Strohner.

Publikoval(a) (3 483) 
Štítky: , , , ,




Leave a Reply


im
2007-2024 Předškoláci - Pedagogický magazín - rozvoj a výchova dětí, ISSN 1804-3615 (single)
Tento portál mediálně zastupuje Impression Media, s.r.o. | Info pro uživatele: sběr a využití dat