2010 26.03

Dramatický přednes

Předškoláci – omalovánky, pracovní listy | Magazín pro učitelky i rodiče, předškolní a mimoškolní vzdělávání. Aktivity, náměty pro dospěláky a děti v mateřské školce, škole.

Úkolem dětí je přednést nějaké sousloví například “Jelen skáče”. Důležitý je ale její dramatický přednes, jako tragédii, komedii, reportáž z fotbalového utkání, pohádku pro malé děti, atd. Při přednesu se nepoužívá jiných slov, jen se předříkává dané sousloví. Dítě je může opakovat tolikrát, kolikrát uzná za vhodné. Vhodné pro děti od 6 let. Rozvoj dramatického cítění.
Michael Novotný, učitel MŠ

Publikoval(a) (1 257) 




Jeden komentář k “Dramatický přednes

  1. Marešová

    V článku by mělo být zmíněno, v jakém období vpráci s dětmi učitel metodu používá. K takto složité aktivitě je nutné vystoupat po malých schůdcích. Pokud se chceme soustředit na emocionální zvukové hodnoty při projevu dětí tohoto věku je na místě použití Mumbo Jambo/Dětština/Svojština, kdy si dítě vymyslí svůj vlastní nesrozumitelný jazyk a tím mluví, aby se mohlo soustředit na již zmíněnou emocionální stránku. Nicméně i tento krok je daleko od počátečního kroku, jak děti v DV naučit odvah a jistoty mluvit.
    Viz Brian Way, Rozvoj osobnosti dramatickou hrou

Leave a Reply


im
2007-2024 Předškoláci - Pedagogický magazín - rozvoj a výchova dětí, ISSN 1804-3615 (single)
Tento portál mediálně zastupuje Impression Media, s.r.o. | Info pro uživatele: sběr a využití dat