2012 13.06

Eduaktivní hry pro děti na ipady, iphony, ipody a MAC počítače

Předškoláci – omalovánky, pracovní listy | Magazín pro učitelky i rodiče, předškolní a mimoškolní vzdělávání. Aktivity, náměty pro dospěláky a děti v mateřské školce, škole.

Jestli jste taky propadli chytrým telefonům a tabletům a navíc máte doma malé děti, pak určitě musíte vyzkoušet ručně malované pexeso nebo edukativní kartičky ryze české vývojářské firmy www.krasnehry.cz

“Děti nám byly velkou inspirací při vývoji her”, říká Šárka Vosyková, PR managerka, vystudovaná psycholožka a učitelka angličtiny , především však  maminka třech malých dětí. 

Do světa mobilních aplikací jsme se pustili před dvěmi lety, kdy na světový trh vstoupil ipad, větší bratříček iphonů. Dnes je v iTunes, internetovém obchodu firmy Apple, přes kterou si můžete naše aplikace koupit přes 500 000 různých aplikací.

Naše první hra byla pexeso, http://memorama.touchdude.com/cs, které je v záplavě pexes na iPadu, Mac počítačích nebo iphonu či ipodu jednoznačně nejpovedenější. Kromě pěkného grafického provedení, komplexní logiky hry a sady ručně malovaných obrázků nabízí ukládat skóre online, a tak soutěžit s hráči po celém světě. Navíc, naše pexeso není pouze vizuální, ale také mluví reálným hlasem,a to navíc v několika světových jazycích, včetně exotické japonštiny, čínštiny nebo hindštiny. Fakt, že bylo naše pexeso po dobu tří týdnů nejstahovanější hrou zdarma v  USA a Německu, moje slova jenom potvrzuje. Za skvělou zábavu a zároveň netradiční procvičování paměti považuji právě audiovizuální a pouze audio pexeso, které umožňuje procvičování jiné části mozku, než která je zodpovědná za vizuální paměť.  Obrovskou devízou je, že všechny naše aplikace jsou v několika světových jazycích a mohou sloužit i jako doplňkový materiál při výuce jazyků, které bych jako učitelka jazyků sama uvítala.

Děti milují poznávání barev, přiřazování správných tvarů nebo orientaci v prostoru, a to si mohou naprosto intuitivně procvičovat již dvou leté děti v naší hře Hrátky pro předškoláky, http://educards.touchdude.com/cs. Děti si zábavnou formou osvojují barvy, tvary, jednoduché početní operace a navíc se můžou učit cizí jazyk, nebot naše kartičky opět mluví v několika světových jazycích.V angličtině si dokonce mohou hráči vybrat, zda-li chtějí poslouchat britskou nebo americkou angličtinu.

“Všichni kdo mají děti tak ví, jak je dobré mít možnost děti zabavit třeba v čekárně u lékaře, nebo při delší jízdě autem nebo při doprovázení sourozenců na různé kroužky, a přitom je ještě něco naučit.” Podle Šárky Vosykové je velký problém třeba u deskových her. ”Kdykoliv jsme si chtěli nějakou deskovou hru zahrát, neustále  jsme řešili ztracené hrací prvky, a tak jsme si řekli, že by bylo prima, mít je krásně na ipadu, a tyto problémy jednou a provždy vyřešit .”A nová hra byla na světě. Písmenková skládačka pro Olivera učí předškolní děti písmenka a pár slovíček v několika jazycích včetně exotické japonštiny či čínštiny. Děti hravou formou přiřazují pradávné duplonky se symboly s písmenky na hrací pole, a tím se nenásilnou formou učí písmenka. Cílem je nasbírat nejvíce obrázků se slovy. Děti si osvojují nejenom symbol vizuálně, ale také slyší správnou výslovnost.

http://wordbuilder.touchdude.com/cs.

Všechny aplikace je možno zakoupit buď v plné verzi, lehké verzi, kde je vždy jedna sada zdarma a ostatní je možno dokoupit přímo v aplikaci nebo ve verzi zdarma, kde jsou všechny sady zdarma výměnou za shlédnutí krátké reklamy. Jednotlivé hrací sady je možno pak dokupovat přímo v aplikaci.

Za pozitivní považujeme také fakt, že si hru mohou hrát současně až čtyři hráči, takže to není jenom jednostranné hraní jedince se systémem, ale umožnuje zapojení více členů rodiny a tím se udržuje tradiční hodnota, kterou právě všechny deskové společenské hry poskytují a tím je osobní komunikace s protihráči a společné sdílení radosti ze hry.

V současnosti pro naše zákazníky připravujeme nové pexeso se známými večerníčkovými postavičkami a puzzle s Křemílkem a Vochomůrkou nebo třeba Rákosníčkem.

Přestože vývoj her pro děti na ipady, iphony či Mac počítače je  velice drahá záležitost, je  zároveň nesmírně inspirující a fakt, že se naše hry úspěšně prodávají po celém světě je nesmírně naplňující.

Publikoval(a) (4 656) 




Jeden komentář k “Eduaktivní hry pro děti na ipady, iphony, ipody a MAC počítače

Leave a Reply


im
2007-2024 Předškoláci - Pedagogický magazín - rozvoj a výchova dětí, ISSN 1804-3615 (single)
Tento portál mediálně zastupuje Impression Media, s.r.o. | Info pro uživatele: sběr a využití dat