2010 29.11

Hry s ekologickou tématikou

Předškoláci – omalovánky, pracovní listy | Magazín pro učitelky i rodiče, předškolní a mimoškolní vzdělávání. Aktivity, náměty pro dospěláky a děti v mateřské školce, škole.

Pojďme si s dětmi povídat o tom, jak se šetrně chovat k přírodě, k čemuž nám pomůžou stolní hry s ekologickou tématikou od anglické firmy TopClass Ltd.:

Ekologické domino – určeno pro děti 3-6let, v balení naleznete 48 větších karet, které tématem přiřazujete k sobě, vždy pozitivní a negativní obrázek (šetření vodou, energií nebo recyklace odpadu).

Příklad: Zhasni světla, když odcházíš z pokoje. Nenechávej kapat vodu z kohoutku. …
Ekologická hra – určeno pro 2-4 hráče, obsah: hrací deska, 4 figurky, 1 velká dřevěná kostka a popis jednotlivých políček v angličtině, popis hry: hráči postupně hází kostkou a postupují se svojí figurkou po hrací desce. Zelené nebo červené šipky je mohou posunout na další políčka.Vyhrává ten, kdo první dojde do cíle.


Hra vodní cyklus – hra je především o komunikaci s dětmi, aby si uvědomily, k čemu všemu je třeba vody, kdy je třeba vodou šetřit a zbytečně neplýtvat. Například na každém dílku z obrázku vodního cyklu je informace, jak velká je spotřeba vody k výrobě různého zboží apod. Na hrací desce nechybí ani informace o denní spotřebě vody průměrné domácnosti ve vybraných státech.

E-shop www.anglictina-hry.cz prodává hry jako didaktické pomůcky pro výuku angličtiny, proto hry nemají návod v češtině. Nicméně pravidla každé hry v naší nabídce jsou přeložena do češtiny v detailu produktu a je možné si je vytisknout. Jakýkoli dotaz rádi zodpovíme, jsme zde pro vás!

Publikoval(a) (5 957) 
Štítky: , , , , , , , , , , , , , , , ,




Leave a Reply


im
2007-2024 Předškoláci - Pedagogický magazín - rozvoj a výchova dětí, ISSN 1804-3615 (single)
Tento portál mediálně zastupuje Impression Media, s.r.o. | Info pro uživatele: sběr a využití dat