2012 25.08

Jak se zdraví sluníčko

Předškoláci – omalovánky, pracovní listy | Magazín pro učitelky i rodiče, předškolní a mimoškolní vzdělávání. Aktivity, náměty pro dospěláky a děti v mateřské školce, škole.

Po velmi úspěšné knize Lali cvičí jógu, díky níž se děti zábavnou formou naučily základní cviky jógy, přicházejí instruktorka dětské jógy HankaLuhanová s ilustrátorkou Kateřinou Mesdag s novinkou Jak se zdraví sluníčko. Jakmile knihu otevřete, poznáte, že není lepší způsob, jak začít den, než pozdravem slunci. Tuto nejznámější jógovou sestavu cvičí lidé na celém světě. Má mnoho obměn, a tak čtenáře školák Oliver, starší bráška holčičky Lali, a kočka Salamba naučí hned dvě varianty − lehčí pro předškoláky a těžší pro školáky a dospělé.

Knížka plná hravých básniček, veselých obrázků a dobrodružství je určena nejen všem dětem, ale i jejich rodičům. Nejlepší je totiž zdravit sluníčko společně!

Společnost Lali jóga, s.r.o. věnovala 500 výtisků této knihy do nemocnic a ordinací dětských lékařů v rámci projektu obecně prospěšné společnosti Celé Česko čte dětem® „Knihy pro nemocnice a dětské ordinace“. Více informací o projektu najdete na www.celeceskoctedetem.cz.

JÓGOVÉ HRAČKY

K motivaci ke cvičení slouží i nové jógové hračky, které vyrábí firma Noe v České republice. Hračky jsou atestováné pro děti 0+. Zacvičily si s dětmi i v motivačním videu Dětská jóga s Jogim a Salambou: http://www.youtube.com/watch?v=qmiuH6Jnr4o. Jógové hračky je možné zakoupit exkluzivně na e-shopu jogasdetmi.cz za 399 Kč.

Více informací o projektu Lali jóga najdete na www.jogasdetmi.cz.

Hanka Luhanová – Řadu let cvičí jógu a ráda se pohybuje mezi dětmi. Nejdříve vystudovala ekonomii, pak delší dobu žila v USA, kde se také poprvé seznámila s hravým pojetím cvičení jógy s dětmi. Po návratu do Česka pracovala v několika nadnárodních firmách. Rozhodla se však splnit si svůj sen a vytvořit originální a komplexní český projekt cvičení jógy s dětmi pod názvem Lali jóga, kterému se nyní naplno věnuje. Kromě cvičení s dětmi se zabývá školením lektorů dětské jógy. Je také spoluzakladatelkou a ředitelkou České asociace dětské jógy, o.p.s. (www.cadj.cz).

Kateřina Mesdag – Jejím prostředím je svět dětí. Ať už se v něm pohybuje jako ilustrátorka a sběratelka dětských knih, pedagožka, či máma dcer Agáty a Matyldy. Coby animátorka a loutkářka měla příležitost pracovat na krátkém filmu Okénka režiséra Josepha Cahilla, který vznikal ve filmovém studiu Athanor režiséra Jana Švankmajera. V roli koloristky se zapojila do přípravy ilustrací výtvarnice Evy Švankmajerové, které byly použity k papírkové animaci knihy Otesánek ve stejnojmenném filmu Jana Švankmajera. Ilustracemi doprovodila texty svého manžela a autora Edouarda Mesdaga Le Secret d’Esther, J’adore Mon Dictionnaire nebo La Grande Histoire du Petit Poisson de Rien du Tout. Na jeho knize La Querelle des Couleurs výtvarně a graficky spolupracovala s výtvarníkem Draganem Stojčevskim. V současné době se věnuje převážně dětské ilustraci a výtvarné práci pro projekt Lali jóga.

Publikoval(a) (643) 




Leave a Reply


im
2007-2024 Předškoláci - Pedagogický magazín - rozvoj a výchova dětí, ISSN 1804-3615 (single)
Tento portál mediálně zastupuje Impression Media, s.r.o. | Info pro uživatele: sběr a využití dat