2018 04.10

Kam s dětmi k moři aneb konec září je ideální dobou na rodinnou dovolenou

Předškoláci – omalovánky, pracovní listy | Magazín pro učitelky i rodiče, předškolní a mimoškolní vzdělávání. Aktivity, náměty pro dospěláky a děti v mateřské školce, škole.

Ačkoli se blíží konec září, nemusí to nutně znamenat, že končí i doba dovolených. V tomto článku Vám poradíme, kam lze ještě nyní vyrazit k moři, a to tak, aby si to užila celá rodina.

Oblíbené Turecko

Turecko patří k těm nejoblíbenějším turistickým destinacím u nás, přičemž na podzim je zde léto stále ještě v plném proudu. Obzvláště populární jsou letoviska Antalya, Alanya a Marmaris. Kromě vyhřátého moře a příjemného počasí láká Turecko také na své kvalitní hotely, přičemž některé jsou zaměřeny právě na rodiny s dětmi a nabízejí rozsáhlé zábavní atrakce a dětské kluby. Stravování ve formě All inclusive je v hotelech také často přizpůsobeno pro ty nejmenší a jsou nabízena speciální dětská menu.

Řecko

Řecko taktéž patří k destinacím, které jsou velmi hojně navštěvovány i na podzim. Menší počet turistů stojí také za výhodnějšími cenami na ubytování a dopravu v tomto období. Mírnější počasí je rovněž vhodné pro návštěvy četných muzeí a archeologických památek.

Itálie

Severní Itálie se pyšní turistickými městečky jako jsou Bibione či Caorle. Tyto destinace s rozsáhlými plážemi jsou vhodné zejména pro rodiny s dětmi. Četné apartmány, parky a restaurace tvoří zázemí pro ideální rodinnou dovolenou. Letoviska jsou rovněž velmi bezpečná.

Tip na závěr

Ať již vyrazíte kamkoli do zahraničí, nezapomeňte na sjednání vhodného cestovního pojištění, a to zejména pro ty nejmenší. Kvalitní cestovní pojištění by mělo zahrnovat dostatečné pokrytí pro případ nemoci nebo úrazu. Dále je vhodné do pojistky zahrnout i pojištění odpovědnosti (například pro případ rozbití některého ze zařízení na hotelu), a také pojištění zavazadel (v případě, že s sebou vezete drahé elektronické přístroje či jiné cennosti).

Foto:  www.pixabay.com

Publikoval(a) (145) 




Leave a Reply


im
2007-2024 Předškoláci - Pedagogický magazín - rozvoj a výchova dětí, ISSN 1804-3615 (single)
Tento portál mediálně zastupuje Impression Media, s.r.o. | Info pro uživatele: sběr a využití dat