2014 12.10

Kreativní hračky baví děti v každém věku

Předškoláci – omalovánky, pracovní listy | Magazín pro učitelky i rodiče, předškolní a mimoškolní vzdělávání. Aktivity, náměty pro dospěláky a děti v mateřské školce, škole.

kresleni-s-pastelkami„Mami, podívej, tohle jsem udělal úplně sám,“ chlubí se dítko a strká vám něco před obličej. Znáte tu chvíli? Děti se hrami, mezi které patří i tvoření, přirozeně učí. Využijte jejich vrozenou touhu objevovat a tvořit, díky které si osvojují jemnou motoriku, poznávají barvy, tvary a jejich kombinace, rozvíjejí fantazii a vyjadřování osobnosti… A seznamte se s nápady pro děti 4 věkových kategorií.

Zábavné malování bez nepořádku a špíny

Radovat se z objevujícího a mizícího obrázku může vaše 3–6letá dcerka nebo syn pořád dokola. Dítě si z krabice Kouzelného malování vybere jednu ze sedmi šablon (roztomilá žabka, medvídek a jiné), naplní si speciální tužku vodou a „maluje“. Obrázek se zviditelní kontaktem šablony s vodou a po jejím zaschnutí (zhruba po 3 minutách) zmizí, takže dítě může „kouzlit zase znovu. Kouzelné malování štětcem baví už roční děti – stačí jim dát k práci obyčejný štětec a kelímek s vodou a oblíbená hra je na světě!

kouzelne-malovani

Děti budou usínat v jemném svitu vlastnoručně vyrobených samolepek

Nadšení pro tvoření v dětech od 5–8 let povzbuzují samolepky, které si samy vyrobí z designové sady Gelarti. Speciální předloha pro barvy svítící v noci má obrysy kouzelného lesa, třpytivými barvami vytvoří vaše ratolest obrázky rozkošných štěňátek.

Nálepky si děti nejdříve vymalují barvami, počkají, až uschnou a poté je samy nebo s vaší pomocí nalepí na zdi, okna, skříně a další místa. Až je tam omrzí, snadno je spolu přelepíte jinam.

gelarti-design-studio

Dopřejte malému šibalovi napětí jako při stírání losu

Jestli vaše dítko někdy škemrá o los a pak máte výhled na soustředěné seškrabování mincí svrchní stříbrné vrstvy, škrabací obrázek mu udělá ohromnou radost. Škrabací obrázky v sobě skrývají tajemství – celý obrázek schovaný pod lákavě třpytivou vrstvou je však vidět až po „zbavení se“ celé svrchní vrstvy speciální tužkou. Obrázků je v balení 6 a každý je jiný. Stejně jako praskání bublinkové folie jsou škrabací obrázky geniální zábavou, která dítě zaměstná na delší chvíli a ještě procvičí jeho trpělivost. Vyškrabovací obrázky jsou vhodné pro děti od 6 let.

trpitive-skrabaci-obrazky

Umělecké dílo, které vytvoří už 8leté děti

Divoký tygr, hravá koťátka a krásné štěně, všechna tato zvířata dokáží věrně namalovat děti od 8 let s malířskou sadou Malování podle čísel. Ta obsahuje právě tyto 3 předtištěné obrázky s čísly určujícími kam nanést barvy, štětce, kelímek, akrylové barvy a stojan. A váš hlavní úkol? Malého umělce řádně pochvalte a jeho obrazy vystavte u něj v pokoji nebo na ledničku, aby ho viděly úplně všechny návštěvy.

malovani-podle-cisel

Když potřebujete další inspiraci…

Origami už je nuda, vodovky leží nepovšimnuté v koutě a vy si lámete hlavu tím, čím svoje dítě zabavíte dál? Chvíle soustředění a kreativního rozletu mu přinesou také další výtvarné hračky, které zaujmou kluky i holkymalé stavitele (dřevěné stavebnice) nebo zručné parádnice (bižuterie k vlastní výrobě) z nabídky kouzelnyhrad.cz.

logo-kouzelnyhrad-cz

Publikoval(a) (1 911) 
Štítky: , , , , , ,




Leave a Reply


im
2007-2024 Předškoláci - Pedagogický magazín - rozvoj a výchova dětí, ISSN 1804-3615 (single)
Tento portál mediálně zastupuje Impression Media, s.r.o. | Info pro uživatele: sběr a využití dat