2016 24.10

LEGO NINJAGO a LEGO Star Wars zvou předškoláky na fantastická dobrodružství

Předškoláci – omalovánky, pracovní listy | Magazín pro učitelky i rodiče, předškolní a mimoškolní vzdělávání. Aktivity, náměty pro dospěláky a děti v mateřské školce, škole.

Čísla nelžou. A ta, co jsou spojená se stavebnicemi LEGO, doslova ohromí. Vždyť každou minutu se po celém světě prodá na 400 sad s touto slavnou stavebnicí. Milují je děti a milují je i dospělí. Určitě si pamatujete, jakou radost udělala hračka vám, když jste ji objevili pod stromečkem. A je jedno, zda to byla jednoduchá figurka policisty nebo třeba pracovníka na stavbě vysokého domu. LEGO je prostě LEGO. A na co se mohou těšit vaše děti?

I když se doba mění a často si i říkáme, že ji ne vždy rozumíme, princip hry s LEGO kostkami je stejné: podněcovat dětskou fantazii a dávat jí dostatek impulzů k jejímu rozvíjení. A samozřejmě učit děti své příběhy a hry realizovat a tím získávat manuální dovednosti, pečlivost, trpělivost i umění spolupráce. To když se do her pustí se sourozenci, kamarády nebo rovnou i s vámi. Prostě se vším, co se s LEGO naučí, se ani v pozdějším věku neztratí.

Opravdu malé dítě si do sytosti vyhraje i s jedinou obyčejnou starou kostkou LEGO, která byla původně dokonce jen ze dřeva. Dnešní předškoláci by si ale se dřevěnou hračkou už jen těžko vystačili. Proto na ně s LEGO čekají dobrodružství s jinačími hrdiny.

75129_box5_in

V LEGO Star Wars odrazíte útok Impéria

Nejslavnější filmová sága všech dob má s LEGO mnoho společného. Má fanoušky mezi dětmi i mezi dospělými. A jak je nekonečný Vesmír a vzdálenosti mezi galaxiemi, kde se příběh o boji Dobra se Zlem odehrává, je nekonečně i variací her, co si děti mohou s LEGO Star Wars vymýšlet. Děti si mohou vybrat ze všech hlavních hrdinů, kteří se straně Temné strany síly postavili, ale i z bojovníků lorda Darth Vadera.

Tomu se postaví ve všech klasických i nově vymyšlených bitvách se spoustou kosmických lodí a vznášedel. A porazí ho díky důvtipu i pomocí slavného laserového meče. Že je třeba se Zlu postavit, učí i další sada stavebnice LEGO.

70603_box5_in

LEGO NINJAGO zachrání svět

Proti zlým silám se děti postaví i pomocí hrdinů z televizního seriálu. Během své hry potkají gigantické roboty, vydají se do džungle pro tajuplnou čepel, narazí na kouzelné draky i vesmírné piráty. A samozřejmě, stanou se statečnými nindži a mistry Spinjitzu. Ve světě nindžů není místo pro osamělé hrdiny. Proto hra s LEGO NINJAGO láká hře s kamarády. Děti tak učí spolupráci s přáteli, pomáhají budovat dětskou partu. A mezi svými kamarády se naučí schopnosti postavit se i za ostatní.

LEGO Star Wars i LEGO NINJAGO jsou prostě kouzelný klíček k brance do světa fantazie. Jaké příběhy díky ní prožijí, to už záleží ale i na dětech. Star Wars nebo ninžové? Pomozte dětem tou brankou projít.

 

Publikoval(a) (180) 




Leave a Reply


im
2007-2024 Předškoláci - Pedagogický magazín - rozvoj a výchova dětí, ISSN 1804-3615 (single)
Tento portál mediálně zastupuje Impression Media, s.r.o. | Info pro uživatele: sběr a využití dat