2014 19.03

Letní přírodovědný příměstský tábor ve školce Rybička

Předškoláci – omalovánky, pracovní listy | Magazín pro učitelky i rodiče, předškolní a mimoškolní vzdělávání. Aktivity, náměty pro dospěláky a děti v mateřské školce, škole.

letni_tabor

Přírodovědná školka Rybička při Přírodovědecké fakultě Univerzity Karlovy nabízí dětem ve věku 3-7 let letní zážitkový program s přírodovědnou tématikou. Školka je určena všem zájemcům o přírodu, zvířátka, kteří si chtějí zároveň užít společné tvoření, keramiku,tancování, her na vodním hřišti, ale i rodičům, kteří nemohou trávit s dětmi léto venku v přírodě a hledají svým dětem co nejideálnější „městskou“ alternativu, která jejich ratolesti bude zároveň bavit i rozvíjet. Malí výzkumníci si prohlédnou poklady objevené v přírodě pod lupami či mikroskopy,vyrobí si pravěké oděvy či šperky, pomalují se k indiánské výpravě, zkusí vysledovat zvíře podle řeči, dalekohledem nebo podle stop. Čekají je kouzla a pokusy v přírodovědné dílně, návštěva „pravěkého“ Chlupáčova muzea a botanické zahrady. Součástí všech programů je pozorování a péče o zvířátka v našem zookoutku: chováme morčata, osmáky, pískomily,agamy, gekončíky, strašilky, akvarijní ryby, africké šneky a ve venkovní voliéře i ochočené zakrslé slepičky, kterým s dětmi chodíme vybírat vajíčka. Děti si z tábora odnesou také něco na památku. Cena za týden je 2750 Kč (zahrnuje program, pomůcky a materiál,stravné a úrazové pojištění).

Letní školka poběží ve čtyřech (popř. šesti) týdenních cyklech od 7. července do 1. srpna 2014, vždy od pondělí do pátku 8,15 – 16,00 hodin. Jeden týden je inspirován tématem „Pravěk“, druhý týden „Indiáni“. Program dne zahrnuje i volnou hru, odpolední odpočinek,stravování a pitný režim. Kapacita turnusu je 12 dětí, programy vedou naše zkušené, empatické a milé paní učitelky.

Kontakt:
Přírodovědná školka Rybička, Benátská 4, 128 43 Praha 2, tel. 2 2195 1080.
www.skolkarybicka.cz
Registrovat se můžete přes www.prirodovedci.cz

Termíny:
Pravěk: 7. – 11. 7. a 21. – 25. 7.
Indiáni: 14. – 18 . 7. a 28. 7. – 1. 8

Publikoval(a) (306) 




Leave a Reply


im
2007-2024 Předškoláci - Pedagogický magazín - rozvoj a výchova dětí, ISSN 1804-3615 (single)
Tento portál mediálně zastupuje Impression Media, s.r.o. | Info pro uživatele: sběr a využití dat