2010 25.06

Lžička plná cukru

Předškoláci – omalovánky, pracovní listy | Magazín pro učitelky i rodiče, předškolní a mimoškolní vzdělávání. Aktivity, náměty pro dospěláky a děti v mateřské školce, škole.

Lžička plná cukru…
… oslaďte si výchovu zábavou a fantazií!
(Sabine Bohlmannová )
150 praktických rad a nevšedních triků při výchově dětí

Mámina kuchařka osvědčených receptů zní:
vezmete špetku kreativity, hrst radosti, spoustu trpělivosti a fantazie… a hlavně kupu lásky

„V každé práci je ukrytá špetka zábavy,
najdi ji, pevně se jí chyť – a práce půjde jako po másle.
Protože to, co děláme s radostí, nám chutná jako lahodný koláč.
Přemýšlej, jak na nepříjemnosti vyzrát, ke hře toho moc nepotřebuješ.
Často stačí lžička cukru, kterou přidáš k hořkým věcem,
a vše hořké zázrakem zesládne,
když lžička plná cukru osladí hořkou medicínu,
spolkneš ji raz dva.“

Mary Poppinsová

144 celobarevných stran
Vyšlo v červnu 2010 v nakladatelství Práh
K dostání v knihkupectvích a na www.prah.cz
http://www.prah.cz/lzicka-plna-cukru-p-428.html

Obsah

Rady a triky pro všední den

  • Každodenní trampoty – řekněte to jinak
  • O spaní a nemocech
  • Berte vážně pocity
  • Vzteklí šotci
  • Hádky podle pravidel
  • Chování ve 21. století
  • A teď trochu domácnosti…
  • Co je čas? Kolik je to peněz?
  • Aby učení nebylo mučení

Hry doma i venku

  • Deštivé dny
  • Jízda autem a čekání
  • Venku a na dvoře
  • Na cestách – ve městě, na venkově, u řeky

Lepenkové království

  • Naše rodinná knihovna
  • Umění
  • Další nápady na tvoření
  • Dárečky

Miminka a malé děti

Dětské narozeninové oslavy

Opusťte šedé teorie…
Vyzkoušejte si pestrou paletu rad, jak na výchovu dětí

Tlusté svazky se předhánějí v návodech, jak správně vychovávat děti. Často nás zahlcují teoriemi a pravidly. A zapomínají na to nejdůležitější – na lásku, fantazii a schopnost vcítit se do našich dětí.
Dvojnásobná máma Sabine Bohlmannová přichází se Lžičkou plnou cukru.
Vyzkoušejte osvědčené triky a oslaďte sobě i dětem denní rutinu.
Pomohou vám Ponožkové strašidýlko, Létající koberec, mluvící Zubní kartáček nebo Šuplík na ošklivá slůvka. Užijete si s nimi obrovskou legraci a jen tak mimochodem hravě prosadíte své zásady.

Čekají vás šedé deštivé dny, oslava dětských narozenin nebo dlouhá cesta autem? Sabine Bohlmannová má pro každou situaci mnoho nápadů, které dětem i dospělým přinesou garantovaně hodně radosti!

Publikoval(a) (1 384) 
Štítky: , , , , , , , , ,




8 komentářů k “Lžička plná cukru

  1. Eva

    Milé čtenářky Předškoláků, děkuji za Vaši přízeň. Více než tisíc z Vás si přečetlo tento článek. Děkuji za pozitivní hodnocení i ohlasy učitelek, vychovatelek, rodičů, prarodičů i návštěvníků mých předčítání. Jsem ráda, že se Vám knížka líbí a oceňujete její praktičnost, dobré rady i veselou nadsázku. Kniha se těší velkému zájmu, s au-pairkami české vydání vycestovalo do USA, Kanady, Francie i Anglie. Knihu si oblíbily mateřská a rodinná centra. Těší mě, že se stala příjemným dárkem i oblíbenou odměnou v různých soutěžích pro rodiče. Kniha je součástí celé úspěšné řady od paní Bohlmannové. Jaké máte zkušenosti s knihou? Máte zájem o pokračování? Uvítáte Lžičku č. 2 pro rodiče puberťáků/knížku o pořádání oslav (narozeniny, na zahradě, na ukončení šk. roku) nebo spíše vaření s dětmi nebo hravé tvoření pro šikovné ruce. Postřehy i Vaše přání mi i dále můžete zasílat na adresu hudcova@prah.cz Přeji všem příjemný advent, krásné Vánoce v kruhu nejbližších a úspěšný start do nového roku. Překladatelka Eva Hudcová

  2. Věra

    Chválím.
    Zkoušela jsem různé nápady z této knihy s dětmi společně s hrami na angličtinu a osvědčilo se mi obojí. Hodně stmelí kolektiv a děti se ještě něco naučí. Vyplatilo se mi, když už docházejí vlastní nápady, jak děti přimět dělat něco, do čeho se jim moc nechce (známe přece všechy, že?).

  3. Kamča

    Kniha vypadá dobře. Souhlasím, že výchova je o trpělivosti, fantazii a vymýšlení, jak vyzrát na každodenní nesnáze, náladovost, vzpurnost, trucovitost i na to, co věk dětí zrovna přináší.

  4. Simona

    Knížku jsem si koupila na základě recenzí a ukázek textů na internetovém odkazu nahoře. Zatím jsem ji prolistovala a jsou tam dobré nápady. Určitě něco s dětmi zkusíme. První budou asi nápady na ukrácení dlouhé chvíle při cestování na dovolenou, pak se musíme rozloučit s dudlíkem a dumláním palečku. Zkusila bych později uspořádat i narozeninovou oslavu pro princezny, která je tam podrobně popsaná – divadlo pro děti, soutěžní disciplíny podle pohádek, výzdoba – většina je toho z papíru a holčičky mi při přípravě pomohou. Líbila se mi i party pro kluky – detektivy, kde se hledá lupič, luští se tajné písmo, hrají se hry a sestavují koláže obličejů pachatelů. Autorka má určitě skvělou fantazii a úžasné nápady za pár kaček!

  5. Fiona

    Šmejdím zrovna po Předškolácích a objevila jsem tuhle knížku. Vypadá fakt dobře. Chci se po ní dnes podívat u nás v Jičíně a doufám, že ji budou mít, abych ji mohla otestovat v rodinné praxi 🙂

  6. Míša

    Skvělý tip na knížku. Děkuji!!! Koupila jsem si ji a nelituji. Mnoho jednoduchých rad, jak zvládnout běžné problémy s předškoláčkem – vztek, nenáladu, vzdor, sourozeneckou rivalitu, nudu apod. Během pdagogického studia jsem přečetla spoustu knih o výchově, ale tahle je opravdu dobrá! Už jsem stihla na svých dětech vyzkoušet pár rad a jsem nadšená! Skutečně to funguje! Tolik se nehandrkujeme s každodenními drobnostmi (oblékání, čistění zubů, nepořádek v pokojíčku) a doma panuje dobrá nálada. Dokonce se přidal i můj manžílek (o knížku se taháme, protože chce vědět, čemu se večer tak hlasitě směju) Kromě čtivosti, praktičnosti a dobrého stylu psaní oceňuji i humorné historky, kde autorka popisuje, jak kterou radu používá. Navíc je knížka opravdu krásná i vizáží – kvalitní barevný křídový papír, vazba, fotky, malůvky a to vše na internetu za 230,- Kč! Už jsem ji koupila i jako dárek sestře 😉 Oceňuji a doufám, že druhý díl příjde dřív, než mi děti odrostou 🙂

Leave a Reply


im
2007-2024 Předškoláci - Pedagogický magazín - rozvoj a výchova dětí, ISSN 1804-3615 (single)
Tento portál mediálně zastupuje Impression Media, s.r.o. | Info pro uživatele: sběr a využití dat