2011 07.05

Máš nadání na hádání

Předškoláci – omalovánky, pracovní listy | Magazín pro učitelky i rodiče, předškolní a mimoškolní vzdělávání. Aktivity, náměty pro dospěláky a děti v mateřské školce, škole.

Soubor hádanek pro děti mladšího školního věku i šikovné předškoláky, které jsou zaměřeny na rozvoj jazykového citu a jazykového myšlení dětí. Cílem autorky je poutavým způsobem seznámit děti s homonymy, příslovími, učit je ve slovech hledat jiná – kratší slova, řešit přesmyčky, doplňovat rýmy a hrát si se slovy. Kniha poskytne zábavu i poučení dětem ve volných chvílích, ale také může posloužit učitelům na prvním stupni ZŠ ke zpestření výuky a vychovatelkám ve školních družinách. Využít ji mohou i učitelky pro předškoláky v MŠ i vedoucí dětských kroužků.

Zuzana Pospíšilová, dětská psycholožka, matka dvou dětí, pracuje ve Speciálně pedagogickém centru pro děti s mentálním postižením v Ostravě. Píše pohádky a básničky pro děti, které publikuje knižně (Portál, Fragment, Grada, Junior, Axióma) a v časopise Sluníčko. Účastnila se projektu Pohádky od Světlušky a napsala úvodní pohádku, překládá verše pro nakladatelství Príroda. Ukázky z některých jejích knížek se objevují v Čítankách.
(Portál 2011)

Publikoval(a) (424) 
Štítky:




Leave a Reply


im
2007-2024 Předškoláci - Pedagogický magazín - rozvoj a výchova dětí, ISSN 1804-3615 (single)
Tento portál mediálně zastupuje Impression Media, s.r.o. | Info pro uživatele: sběr a využití dat