2012 26.05

Mezinárodní den dětí v Lešné

Předškoláci – omalovánky, pracovní listy | Magazín pro učitelky i rodiče, předškolní a mimoškolní vzdělávání. Aktivity, náměty pro dospěláky a děti v mateřské školce, škole.

Mezinárodní den dětí v Lešné
aneb Pohádkový týden pro školy i veřejnost

Zámek Lešná u Valašského Meziříčí chystá k příležitosti Mezinárodního dne dětí kostýmované hrané prohlídky zámeckých interiérů. Program vhodný pro MŠ a 1. stupeň ZŠ bude probíhat vždy dopoledne od úterý 29. května do pátku 1. června 2012.

Mezinárodní den dětí patří k příjemným svátkům, na které málokdo zapomene. První červen je velmi snadno zapamatovatelné datum nejen pro dospělé, ale i pro děti. Každoročně je tento den oslavou, kdy jsou připraveny akce jak pro ty nejmenší, tak i pro náctileté. Jedná se o akce společenské, sportovní, ale i kulturní. Cílem je upozornit světovou veřejnost na práva a potřeby dětí ve společnosti. Svátek se slaví v mnoha zemích světa už od roku 1950.
Oslavu Mezinárodního dne dětí si připravili i pracovníci Muzea regionu Valašsko v zámku Lešná u Valašského Meziříčí. Děti milují překvapení, a to je čeká na prohlídce lešenského zámku v pohádkovém týdnu 29. 5. – 1. 6. 2012. Při procházení komnatami si budou připadat doslova jako na výpravě z pohádky do pohádky. Za každými dveřmi potkají pohádkovou bytost, která sehraje svůj příběh. Kostým a rekvizity napoví, z jaké pohádky na zámek dorazila.

„Naším cílem je, aby se děti na zámku hlavně bavily – tedy žádné nezáživné výklady. Nicméně, pár zajímavostí se děti mohou dovědět z úst pohádkové babičky, která je bude celou dobu doprovázet,“ popisuje lektorka Jitka Slezáková z Muzea regionu Valašsko.

Zámek Lešná u Valašského Meziříčí je otevřen každý den mimo pondělí od 9 do 17 hodin. V době programu ke dni dětí je pro veřejnost přístupný až od 13 hodin. Na program je nutné si předem rezervovat termín.

Vstupné na kostýmované prohlídky: pro školní organizované skupiny 15 Kč na dítě, doprovod zdarma.

Kontaktní osoba: Ing. Alena Lysá, e-mail: lysa@muzeumvalassko.cz,
Mob.tel.: +420 734 762 845, Tel.: +420 571 635 239
www.muzeumvalassko.cz/vystavy/pohadkovy-zamek/

FOTO: Jitka Slezáková (zátiší)

Publikoval(a) (1 773) 




Leave a Reply


im
2007-2024 Předškoláci - Pedagogický magazín - rozvoj a výchova dětí, ISSN 1804-3615 (single)
Tento portál mediálně zastupuje Impression Media, s.r.o. | Info pro uživatele: sběr a využití dat