2013 30.09

Předškoláci v pohybu

Předškoláci – omalovánky, pracovní listy | Magazín pro učitelky i rodiče, předškolní a mimoškolní vzdělávání. Aktivity, náměty pro dospěláky a děti v mateřské školce, škole.

predskolaci-v-pohybuPublikace, určená především cvičitelům dětí předškolního a mladšího školního věku, učitelkám v mateřských školách a rodičům, se zabývá všestrannou pohybovou průpravou dětí. Autorky se zaměřily na praktické ukázky cvičebních jednotek a pohybových her. Jako motivaci využívají zvířátka, která jsou prostředkem pro jednodušší pochopení a větší zájem dětí. Součástí knihy je i metodika pohybové průpravy pro tuto specifickou věkovou kategorii, včetně popisu struktury cvičební jednotky. Text je doplněn více než stovkou obrázků a fotografií.

Z obsahu

1 Pohybové dovednosti, 1.1 Dělení pohybových dovedností, 1.2 Přehled pohybových dovedností, jež by měly ovládat děti předškolního věku, 2 Základní polohy, 2.1 Leh na zádech pokrčmo, 2.2 Leh na zádech, 2.3 Leh na břiše, 2.4 Sed zkřižný skrčmo – turecký, 2.5 Sed, 2.6 Klek sedmo, 2.7 Vzpor klečmo, 2.8 Podpor na předloktích klečmo sedmo, 2.9 Stoj, 3 Úvod do praktické části, 3.1 Základní pohybové dovednosti jednotlivých zvířátek, 4 Myška, 4.1 Myška v nebezpečí, 4.2 Zvědavá myška, 4.3 Myška v dešti, 4.4 Myška a ocásek, 5 Kočka, 5.1 Kočka a kotě, 5.2 Kočka a myš, 5.3 Kočka a klubíčko, 5.4 Kočičí drápek, 6 Pes, 6.1 Pes a štěně, 6.2 Pes a míč, 6.3 Pes a bouda, 6.4 Pes a vodítko, 7 Literatura, O autorovi

O autorkách

Hana Volfová – Původním povoláním učitelka mateřské školy, v současné době provozuje soukromou Pohybovou školičku Želva, kde se věnuje pohybovým aktivitám dětí, dospělých, ale převážně třídním kolektivům mateřských škol. Od roku 2004 cvičitelka 1. třídy ČASPV předškolních dětí a rodičů s dětmi a od roku 2005 cvičitelka jógy 2. třídy ČASPV. Zároveň od roku 2001 lektoruje semináře pro učitele mateřských a základních škol na celém území ČR.

Ilona Kolovská – Akademická pracovnice na katedře tělesné výchovy a sportu Pedagogické fakulty Západočeské univerzity v Plzni. Ve svém didaktickém zaměření se mimo jiné věnuje věkové kategorii předškolních dětí. Dlouhodobě organizuje a vede všestrannou pohybovou průpravu předškolních dětí a připravuje sportovní akce pro mateřské školy v Plzni. Je spoluautorkou publikace Jak dokonale zvládnout carving vydané nakladatelstvím Grada.

Knihu můžete zakoupit zde: www.grada.cz

Publikoval(a) (259) 




Leave a Reply


im
2007-2024 Předškoláci - Pedagogický magazín - rozvoj a výchova dětí, ISSN 1804-3615 (single)
Tento portál mediálně zastupuje Impression Media, s.r.o. | Info pro uživatele: sběr a využití dat