2012 07.10

S pastelkami po zámku Hluboká nad Vltavou

Předškoláci – omalovánky, pracovní listy | Magazín pro učitelky i rodiče, předškolní a mimoškolní vzdělávání. Aktivity, náměty pro dospěláky a děti v mateřské školce, škole.

Edice ilustrovaných průvodců s pastelkami po českých a moravských pamětihodnostech určená dětem, rodinám, školám a všem návštěvníkům památek.

  • Zprostředkovává nejdůležitější informace o historii, výrazných osobnostech, exteriér, interiér i okolí památky atraktivní a přehlednou formou.
  • Nabízí přímé možnosti zaznamenat vlastní postřehy, podněcuje k aktivnímu prožitku, láká k pozorování místa, umožňuje kreslit, lepit a zapisovat.
  • Pomáhá při orientaci v okolí přehlednými nákresy a plánky.
  • Naučný suvenýr na pokračování a první průvodce památkami pro děti s pastelkami!


S pastelkami po zámku Hluboká nad Vltavou (16×23 cm) je č. 17 v sérii prvních 20 brožovaných publikací o našich nejznámějších hradech a zámcích. Součástí balení každého průvodce jsou malé pastelky (6ks, 9×4 cm) k okamžitému využití při návštěvě zámku.

Romantizující zámecká architektura vznikla za Jana Adolfa II. ze Schwarzenbergu v letech 1839–1871. Předchozí stavební etapy byly setřeny výrazným počinem inspirovaným anglickými středověkými sídly, zejména hradem Windsor. Hrad získali do vlastnictví v roce 1661 Schwarzenberkové. V okolí se rozprostírá park se zimní zahradou propojenou s jízdárnou. Prohlídková trasa je zaměřena na reprezentační prostory vybavené bohatě vyřezávaným nábytkem a obložením. K vidění je také bohatá sbírka zbraní. Romantický sen lze snít i v zámeckém parku o rozloze 58 ha. Ke stavbě zámku přiléhá Jihočeská Alšova galerie.

Informace o možnosti prohlídky naleznete na oficiálním webu zámku Hluboká nad Vltavou: www.zamek-hluboka.eu

Publikoval(a) (316) 




Leave a Reply


im
2007-2024 Předškoláci - Pedagogický magazín - rozvoj a výchova dětí, ISSN 1804-3615 (single)
Tento portál mediálně zastupuje Impression Media, s.r.o. | Info pro uživatele: sběr a využití dat