2010 09.06

Jak vybrat školní batoh pro nejmenší školáky

Předškoláci – omalovánky, pracovní listy | Magazín pro učitelky i rodiče, předškolní a mimoškolní vzdělávání. Aktivity, náměty pro dospěláky a děti v mateřské školce, škole.

Na základě doporučení lékařů a výsledků nezávislých spotřebitelských testů jsme připravili seriál rad, jak správně vybrat školní batoh (aktovku) pro nejmenší školáky a žáky 1. stupně.

1. díl Ochrana zad
V první části seriálu se věnujeme ochraně zad.

Hmotnost bahotu
Lékaři doporučují, aby školní batoh nevážil více než 10% hmotnosti dítěte. Tzn. u dětí vážících přes 20 kg by školní aktovka či batoh neměl mít více než 2 kg. V nabídce e-shopu Agátin svět najdete batohy českého výrobce TOPGAL pro malé školáky vážící od 0,8 do 1,24 kg.

Tvar zad batohu
Důležitá jsou anatomicky tvarovaná a vypodložená záda. Zamezí vzniku otlaků zad a v maximální míře omezí vadné držení těla. Vybrané modely batohů TOPGAL mají dokonce hliníkový rám pro zpevnění zad, u některých modelů je rám vyjímatelný (pro ještě lehčí batoh).

Popruhy
Aktovky a batohy by měly mít dostatečně silné, dlouhé a dobře nastavitelné polstrované popruhy. Batohy TOPGAL splňují požadavek, aby popruhy byly dobře polstrované a široké min. 30 mm (jsou široké 40 mm)a dlouhé alespoň 70 mm. Jejich délka je jednoduše nastavitelná. U všech modelů je na popruzích našit reflexní pruh a připojený kroužek na zavěšení lahve s pitím pro zdravý pitný režim dětí. Popruhy batohů TOPGAL jsou zpevněny speciální odolnou tkaninou proti trhání či jinému opotřebení.

E-shop Agátin svět (http://www.agatinsvet.cz/skolni-batohy/) Vám nabízí kompletní sortiment zdravých, kvalitních a designově velmi povedených školních batohů českého výrobce TOPGAL. Tyto školní batohy dokocne zasíláme zdarma. Podrobnosti o batozích TOPGAL a další rady k výběru batohu najdete zde: jak vybrat správný školní batoh či aktovku.

Ukázka výrobků:

Publikoval(a) (4 559) 
Štítky: , , , , , , , , ,




5 komentářů k “Jak vybrat školní batoh pro nejmenší školáky

  1. Laura

    Musím se přidat ke kladným komentářům, s Topgalem mám dobré zkušenosti. Kupovali jsme teda tématický, poněvadž máme kluky, tak http://www.sevt.cz/produkt/skolni-batoh-chi-600-c-auto-42225900/ samozřejmě auta, že jo.
    Líbilo se mi, že je to polstrované, a že to netlačí na ramena, ani na zádička. Taky je dobré, že jak se obvykle trhají ramena tašky, tak tahle drží, prošla přes obě děti.

    My jsme teda spíš měli problém, že bylo hodně učebnic, čímžto pádem byl batoh opravdu těžký, na druhou stranu sám o sobě je ideální a lehký. Na rodiče apeluji, spíš si pohlídejte, co všechno vaše dítě tahá, zjistěte si, jestli ve škole nejsou skřínky, poněvadž tam se dá leccos nechat.

Leave a Reply


im
2007-2024 Předškoláci - Pedagogický magazín - rozvoj a výchova dětí, ISSN 1804-3615 (single)
Tento portál mediálně zastupuje Impression Media, s.r.o. | Info pro uživatele: sběr a využití dat