2013 01.03

Soutěž o Igráčka sýraře

Předškoláci – omalovánky, pracovní listy | Magazín pro učitelky i rodiče, předškolní a mimoškolní vzdělávání. Aktivity, náměty pro dospěláky a děti v mateřské školce, škole.

Igráček vsadil na sýry ze Sedlčan!

igracek-syrar_sada_zmenseno

Populární panáček Igráček se nově proměnil v sedlčanského sýraře, který dohlíží na zrání těch nejkvalitnějších kousků. Dva tradiční čeští výrobci totiž spojili své síly a vytvořili zcela unikátní limitovanou edici. V ní kromě Igráčka objevíte rovněž sýrařské vybavení, makety sýrů a krátké představení, jak se oblíbený Sedlčanský Hermelín vlastně vyrábí. Víte například, co všechno se musí s mlékem udělat, aby se z něj stal lahodný Hermelín? Nebo jak dlouho Hermelíny dozrávají ve speciálních sklepích? Sýrařské umění totiž spočívá nejen ve výběru kvalitních mlékařských kultur a mléka samotného, potřebujete také spoustu zkušeností a ty se v Sedlčanech předávají z generace na generaci.

igracek-syrar_krabickaO exkluzivní kolekci Igráčka-sýraře si můžete zasoutěžit během března a začátku dubna. Kupte v termínu 1. 3. – 7. 4. jakékoliv tři produkty značky Sedlčanský, zašlete unikátní kódy z čísla šarže přes web nebo prostřednictvím SMS a obratem zjistíte, jestli jste figurku vyhráli. Ve hře je celkem 2000 dárkových sad. Více informací o jarní promo akci naleznete na www.sedlcansky.cz. Poznejte s Igráčkem tajemství lahodných sýrů!

Igráčka-sýraře nyní můžete vyhrát také u nás. Stačí, když správně zodpovíte soutěžní otázku…
Kde se vyrábí tradiční české sýry značky Sedlčanský?

Formulář pro vyplnění soutěžní otázky: klikněte zde a odpovězte na otázku
Termín trvání soutěže: 1.3.2013 – 15.3.2013
Nápovědu najdete na www.sedlcansky.cz.

Odměny pro soutěžící
Tři vylosovaní výherci získají Exkluzivní kolekci Igráčka-sýraře

sedlcansky_logo_rgb_150dpi.pngPartner soutěže
Sedlčanský – české originály ze Sedlčan

Nejznámějším sýrem vyráběným v Sedlčanech je bezesporu Sedlčanský Hermelín. V Sedlčanech ale nevyrábíme jen Hermelíny. Podobně, jako vzniká Hermelín, děláme i další zrající sýry: Vltavín, Modřenín, Pepin, Troubelín, Romadůžek, …

Jejich výrobní postup je podobný, sýrařské umění ale spočívá ve výběru správných mlékařských kultur, doby i teploty zrání a spousty dalších detailů, bez kterých skvělý sýr nevyrobíte. A právě v tom jsou naši sýraři mistři svého řemesla. Mají hodně zkušeností, sýry se dělají v Sedlčanech už více než 60 let. Mají ale také spoustu nových nápadů, takže si dnes sýroví fajnšmekři mohou vybírat sýry různých tvarů, chutí i vůní.

Publikoval(a) (400) 




Leave a Reply


im
2007-2024 Předškoláci - Pedagogický magazín - rozvoj a výchova dětí, ISSN 1804-3615 (single)
Tento portál mediálně zastupuje Impression Media, s.r.o. | Info pro uživatele: sběr a využití dat