2010 03.11

Společenské hry pod stromeček

Předškoláci – omalovánky, pracovní listy | Magazín pro učitelky i rodiče, předškolní a mimoškolní vzdělávání. Aktivity, náměty pro dospěláky a děti v mateřské školce, škole.

Hledáte dárek pro své děti, sourozence nebo kamarády? Nechcete se vám utrácet za věc, která za chvíli skončí v koutě? Pak se podívejte, jaké se dnes dají pořídit společenské hry. Ty totiž už dávno nezastupuje jen člověče nebo dostihy. Výběr je mnohem širší a zábava pestřejší!

Karetní hry

Kanasta, Černý Petr, kvarteto nebo bridge jsou vám určitě dobře známy. Co ale takové Cink, Activity nebo karetní Monopoly? Karetní hry dnes patří mezi nejoblíbenější skupinové hry vůbec – hraje se poker, mariáš, Scrabble a spousta dalších her, doma i třeba na cestě k babičce. Díky malým rozměrům jsou totiž karetní hry výborné i jako cestovní hry – nezaberou skoro žádné místo a hrát můžete třeba v autobuse.

Cestovní hry

Chtěli jste si někdy vzít některou z her na dovolenou, ale kvůli velké krabici své oblíbené rodinné hry jste to nakonec vzdali? Pak se podívejte na cestovní hry, mezi kterými najdete spoustu známých tváří. Cestovní hry jsou často upravené verze klasických her, zmenšené a přizpůsobené podmínkám cestování, nebo naopak jednoduché stolní hry typu hra v kostky. Cestovní hry jsou malé, skladné a jednoduché na pochopení. Zkrátka ideální oddechovky na dovolenou nebo na zahnání nudy při čekání na vlak.

Sportovní hry

Stolní kopanou nebo hokej hrál asi každý z nás. V nabídce sportovních her toho ale najdete mnohem víc – od sady na basketbal po napínavé tivoli. Děti se u sportovních her nejen zabaví, ale hlavně zdravě vybijí energii a ještě se naučí něco nového – ať už postřehu nebo přesnosti. I proto sportovní hry patří mezi nejžádanější dárky pro kluky.

Stolní hry jsou mezi dárky sázkou na jistotu. Ať už vyberete jejich stolní, cestovní nebo sportovní variantu, budou společenské hry mezi dětmi i dospělými oblíbené.

Publikoval(a) (1 400) 
Štítky: , , , , , , , , , , , , ,




15 komentářů k “Společenské hry pod stromeček

  1. Luc45

    Ahojky ráda bych udělala synovi radost a koupila mu nějakou novou hru. Nemohl by mi někdo poradit, jakou hru? Chtěla bych udělala radost. Syn má moc rád karetní hry, hrajeme ji velice často. Máme doma Bang! A hrajeme ho často a chtěla bych mu udělat radost.

  2. ilonka

    ahoj skvělá hra pro přípravu do školy se mi líbí Abeceda, vždycky jsme se u toho tak vyblbli a byla to zábava, i já jsem se nasmála. Občas je to obtížné, jelikož má deset vteřin na to, aby si zapamatovalo, co nejvíce věcí na obrázku a pak se přečte otázka, samozřejmě jsme to prodlužovali, aby si to stihla projít všechno. Ale je to opravdu dobrá hra i my s manželem jsme měli občas, co dělat 🙂

  3. Katuš

    ahojky neznáte někdo nějakou hru, kde by si ten náš prcek procvičil barvičky a počty příjemnou formou? A nepodezříval mě z toho, že chci po něm aby se učil, jelikož má jít v září do školy, tak ho chci trošku připravit. Do školy se těší, ale to slovo učení ho trošku děsí. Předem díky za nápady a hry. Rovnou prosím o názvy, nebo odkazy na ně.

  4. ilča

    ahojky u nás doma momentálně letí hra Bang! Na tom se tak kluci vyřádí, já to tedy musím hrát s nejmenším, jelikož tomu ještě tolik nerozumí a občas mu musím poradit.

  5. ilča

    ahojky kdo by mi tu poradil nějakou společenskou hru pro rodinu, nebo i pro kamarády, neteř by si nějakou stolní hru moc přála k narozeninám, tak jsem se rozhodla, že se poptám a pak nějakou skvělou hru, která by jí bavila vyberu je jí 12 let, ale je velice kreativní do všeho se hrne po hlavě

  6. andy

    Ahojky teď od Vánoc hrajeme doma s klukama hru Bank! Moc se jim ta hra líbi, staršímu se to líbí víc a mladší, aby nebyl pozádu, tak se jí snaží taky hrát a už mu to taky moc jde.

  7. lucik

    ahojky já jsem u svých kluků uspěla s Bangem! a jsem moc ráda, že jsem jim s tím udělala radost. Vyhrají si s kamarády celé odpoledne a aspoň nekoukají celý den do počítače,

  8. anča

    ahojky tak se musíme pochlubit, že dětem se všechny hry moc líbili co dostali od nás a babiček, nejvíce se ovšem naší malé Klárce líbila hra Veselá farma má moc ráda zvířátka a hlavně si s něma moc ráda hraje, je to náš poklad.

  9. lida

    ahoj holky tak jsem Vás poslechla a synovci jsem koupila k narozeninám Veselou farmu a byl opravdu nadšený a potěšen z této hry. Určitě jí doporučuji všem co jí ještě nemají, vyhraje si sám a hlavně není u počítače.

  10. junca

    Já si myslím, že určitě ano, je to pro jednoho hráče od 6 let, kde je spousta i logických úkolů. Můj syn to dostal loni k Vánocům a hraje si s tím do teď.

  11. Lucie

    ahojky díky za typy her, už se moc těším. To by se určitě mohlo líbit, Vojtíkovi. Už se moc těším až to seženu. Bude to skvělé! Doufám, že mu s tím udělám radost!

  12. pet

    Ahoj tyto hry neznám, ale díky za typ, já bych Vám doporučovala Veselou farmu, jak už jsem více zmínila. Jinak neznáte někdo další hry, ale spíše pro starší tak od 14 let? Něco jako aktivity ty mám velice ráda.

  13. pet

    Ahoj obě hry jsou velice zajímavé,ale my máme doma hru Veselá farma a to je taky skvělá, je to hra pro jednoho a líbí se mi, že tu jsou opravdu věci v hodné pro malé dítě zvířátka a tak dále prostě jí miluje!

  14. Lucie

    ahojky ráda bych se zeptala ségry dítě bude mít brzy narozeniny a tak by mě zajímalo, co bych mu mohla koupit za hru? Bude mít 5 let, zatím jsem si našla dvě Moje první obrázky nebo Ubongo Junior.

Leave a Reply


im
2007-2024 Předškoláci - Pedagogický magazín - rozvoj a výchova dětí, ISSN 1804-3615 (single)
Tento portál mediálně zastupuje Impression Media, s.r.o. | Info pro uživatele: sběr a využití dat