2012 02.11

TEVA – Děti umí!

Předškoláci – omalovánky, pracovní listy | Magazín pro učitelky i rodiče, předškolní a mimoškolní vzdělávání. Aktivity, náměty pro dospěláky a děti v mateřské školce, škole.

Fenomén lesních školek, ale také větší zájem o sportovní aktivity s dětmi, staví mnohé rodiče před rozhodnutí, jaké dětské outdoorové boty svým potomkům pořídit. Vyplatí se připlatit za kvalitu.

Poptávka po outdoorových botách pro děti už několikátým rokem stoupá. Je to dobrá zpráva, protože právě dětská noha je nejnáchylnější k zraněním. Nevhodná obuv jim také může nenávratně zdeformovat chodidla. Vybíráme nejzajímavější modely z podzimní a zimní kolekce legendární americké značky TEVA.

Co musí kvalitní outdoorová obuv pro děti umět? Musí být pohodlná, ale zároveň chránit před rozmary počasí. Na podzim a v zimě to platí dvojnásob. Technologie používané značkou TEVA to mají vychytané ve všech směrech. Voděodolná membrána T.I.D.E. Seal udrží nohy v suchu i když se vaše ratolesti brodí po kotníky ve sněhu. Důležitá je také trakce, tedy přilnavost podrážky k terénu. TEVA je proslulá svými super přilnavými podešvemi, vždyť je také vyvíjí pro vodní sporty. A pohyb po mokrých a klouzavých kamenech vyžaduje výjimečně dobrou trakci. Kvalitní výbava tedy nechybí ani dětským modelům této značky. Navíc mají zvýšenou odolnost proti opotřebování. Díky systému Shock Pad™ také podešev pohlcuje nárazy a chrání tak citlivé dětské chodidlo.


Z čeho můžete vybírat? Na poslední dny podzimu zvolte model Dalea. Je vhodný pro lehkou turistiku. Výpravy do lesa budou díky němu hračka! Pro snadnější obouvání má rychloupínací systém šněrování. Nechybí zpevněná špička a ochrana proti skvrnám. Voděodolná membrána udržuje nohy v suchu. Odpružení po celé délce obuvi šetří nohy při celodenním nošení. Střih boty podporuje stabilitu a umožňuje chodidlu přirozený ohyb. Pokud si vystačíte s jednodušší výbavou a vyrážíte ven spíše za pěkného počasí, zvolte model B-1 Ltr. I on je určen pro lehkou turistiku.

Pro zimní výpravy zvolte model Riva Mid WP. S tenčí ponožkou jej navíc využijete pro letní turistické výšlapy! Podešev Durabrasion Rubber™ snese i nejvyšší nároky. Tuto botu oceníte zejména při několikadenních výletech. Noha v kvalitní skvěle odpružené a pohodlné botě totiž snáz snáší zátěž a méně se unaví. Právě Riva dostala nejdůkladnější technologickou výbavu.

Někdy však stačí pouze vyrazit na chvíli do zasněžené krajiny nebo do parku. Problém nastává zejména s holčičkami. Nehodlají se před kamarádkami „ztrapnit“ ryze outdoorovými kousky. Pro takové příležitosti navrhla TEVA elegantní dívčí model Vero Boot. Vysoké boty s voděodolným koženým svrškem se nezaleknou ani vlhka. Skvěle vypadají a přesto dokáží své nositelky ochránit před nástrahami terénu a počasí. Nechybí jim totiž kvalitní Durabrasion Rubber™ nebo systém Shock Pad™. Jednoznačný happy end pro všechny starostlivé matky!

Jak vybrat outdoorovou obuv pro děti a mládež? Spolehněte se spíš na svůj úsudek. Zvlášť děti mají posunutý práh bolesti, takže včas nerozeznají, jestli jim jsou boty malé. Pečlivě jim proto změřte správnou velikost. Ale pozor, musí přitom pevně stát. Chodidlo se totiž ještě „rozplácne“. Dětem také předem připravte modely na výběr a vysvětlete jim, proč a co mají jejich nové boty na výlety umět. Ušetříte si tak vzteklé scény v obchodě. Spolehlivě totiž sáhnou po nejbarevnějších a většinou zcela nevhodných kouscích.

Publikoval(a) (174) 




Leave a Reply


im
2007-2024 Předškoláci - Pedagogický magazín - rozvoj a výchova dětí, ISSN 1804-3615 (single)
Tento portál mediálně zastupuje Impression Media, s.r.o. | Info pro uživatele: sběr a využití dat