2019 23.09

Tipy na výlety s dětmi, které vás vyjdou na pár korun

Předškoláci – omalovánky, pracovní listy | Magazín pro učitelky i rodiče, předškolní a mimoškolní vzdělávání. Aktivity, náměty pro dospěláky a děti v mateřské školce, škole.

Letní prázdniny jsou časem teplého počasí, sluníčka a dlouhých dní. Krásné počasí přímo vybízí k výletům a trávení času venku. Máme pro vás několik tipů, kam vyrazit s dětmi o prázdninách, aniž byste museli za vstupy utratit spoustu peněz.

 

Buďte venku, co nejvíc to jde

Využijte toho, že je teplé počasí a nemusíte být zavření vevnitř. Právě léto nahrává outdoorovým aktivitám všeho druhu. Návštěvu heren si nechte na dlouhá zimní odpoledne. Co tedy podniknout s dětmi, aby to úplně nezruinovalo váš rodinný rozpočet?

Procházka, která zabaví

Najděte si v okolí park, lesopark, veřejnou zahradu nebo jednoduše vyrazte do lesa. S sebou si vezměte do batohu svačinu a vezměte děti na procházku. Můžete najít také zajímavou naučnou stezku, po které se s dětmi vydáte. Uvidíte, že je výlet bude bavit, a ještě se něco nového dozvíte. Aby měly děti nějaký cíl, nechte je po cestě sbírat třeba šišky, větvičky nebo kamínky, z kterých pak můžete společně doma něco vyrobit.

 

Projeďte se na kole nebo in-line bruslích

Pokud máte doma kolo nebo brusle, najděte si cyklostezku nejblíž k vašemu domovu a vyrazte za sportem.  Příjemně to vás i děti unaví. V případě, že kolo nebo brusle nevlastníte, určitě je má někdo z vašich známých, kdo vám je půjčí. Poblíž parků také bývají půjčovny kol a in-line bruslí, které nejsou zase tak drahé.

Jestli máte do výplaty daleko, můžete si na tenhle výlet půjčit. Zkuste půjčku ihned, díky které získáte menší obnos peněz do 8 000 Kč bez ručitele a během několika minut.

 

Znáte všechna dětská hřiště v okolí?

Jste si jistí, že jste objevili ve vašem okolí už všechna dětská hřiště? Udělejte si jeden den plán trasy, podívejte se na Mapy.cz a zkuste objevit místa, kde se vaše děti dostatečně vyřádí. Během jednoho dne jich stihnete určitě hned několik. Jestli jste u vás objevili už skutečně každý kout, popojeďte kousek autem nebo hromadnou dopravou a hned máte, co objevovat.

 

Výlety vlakem děti milují

I obyčejný výlet vlakem může být pro děti velkým zážitkem, a to hlavně pro ty nejmenší. Vezměte batoh na záda a zamiřte s nimi na vlakové nádraží. Děti budou nadšené při pozorování vlaků, jízdné do blízkého okolí navíc není nijak drahé. Stačí, když popojedete pár stanic a už jste někde, kde to neznáte jako svoje boty. Právě tady můžete objevit společně s dětmi spoustu zajímavých míst, parků nebo dětských hřišť, která jsou ještě neokoukaná.

 

Na cestě za zvířátky

Pokuste se najít ve svém okolí nějaký ZOO koutek. Většinou se zde neplatí vůbec nebo jen symbolické vstupné a pár korun za granule pro zvířata. Děti budou nadšené a mohou si zvířátka i sama nakrmit. Stačí, když trochu zapátráte na internetu a hned budete vědět, co se ve vašem okolí děje. Vyzkoušejte třeba webové stránky Overenorodici.cz nebo Kudyznudy.cz, kde najdete spoustu užitečných a zajímavých tipů na trávení volného času s dětmi.

Publikoval(a) (151) 




Leave a Reply


im
2007-2024 Předškoláci - Pedagogický magazín - rozvoj a výchova dětí, ISSN 1804-3615 (single)
Tento portál mediálně zastupuje Impression Media, s.r.o. | Info pro uživatele: sběr a využití dat