2014 23.11

Třpytivá sněžítka Glitters

Předškoláci – omalovánky, pracovní listy | Magazín pro učitelky i rodiče, předškolní a mimoškolní vzdělávání. Aktivity, náměty pro dospěláky a děti v mateřské školce, škole.

glitters-snezitka

Třpytivá sněžítka Glitters: kouzelné hračky, které si děti vyrobí samy

Zářivé dětské oči napjatě pozorují padající třpytivý „sníh“ v plastové kouli s barevným zvířátkem. Barevné třpytky ještě ani nedosednou na dno a dětská ruka koulí třese znovu a znovu jenom proto, aby se dítko mohlo kochat magickou podívanou dál a mít situaci ve vlastní režii. Takové hry přinášejí třpytivá sněžítka Glitters ze sady kolotoč, jejichž výslednou podobu si holky a kluci od 5 let vytvářejí podle sebe.

glitters-trpytiva-snezitka-sada-kolotoc-1

Hračky, které si děti vyrobí samy, podporují jejich představivost i vztah k samotnému výtvoru. Znáte tu chvíli, kdy dítě pyšně návštěvě ukazuje malovaný obrázek se slovy: „To jsem dělal sám“? Tak teď si představte ten dětský výraz, když se onen „samostatný výtvor“ blýští a leskne podle toho, jak intenzivně jím zatřese a jak jej nastaví proti světlu. A navíc tam dcerka nebo syn sami vyberou jedno roztomilé zvířátko pár drobností a barevný poklop koule. To bude stát za pochvalu…

Učení hrou: sněžítka rozvíjejí fantazii i jemnou motoriku

Nacvičování té správné razance, sklonu a doby třesení přispívá k osvojování jemné motoriky, rozvoji fantazie i praktického myšlení – například tehdy, když si dítě usmyslí, že chce dostat většinu třpytek „poletujících“ v průhledné kouli na jedno konkrétní místo.

glitters-trpytiva-snezitka-sada-kolotoc-2

Jak vyrobit sněžítko Glitters

Menší děti nejspíš budou potřebovat s výrobou Glitters sněžítka trochu rodičovské pomoci, a ty větší ji už hravě zvládnou samy. Kouzlo spočívá ve vložení jedné tablety se třpytkami do plastové koule, přidání pár barevných doplňků podle nápaditosti dítěte, nalití vody až po okraj koule a posledním krokem je přiklopení krytu se zvířátkem. Hurá, máte hotovo!

Glitters patří do prstýnku, náramku, na kolotoč nebo jen tak na stůl

Jestli sněžítko tvoří malá parádnice, bude nejspíš hořet nedočkavostí, až ho bude smět vložit do prstýnku nebo náramku, které jsou součástí balení. A kluci i holky si vyhrají s otáčecím kolotočem, v jehož středu je velikánské sněžítko obklopené těmi menšími. Nebo si třpytivá sněžítka můžou rozložit po stole nebo po bytě, aby je měli vždycky na dosah.

V balení najdete koule na 5 sněžítek, podstavec na kolotoč a originální doplňky

Balení Glitters třpytivých sněžítek v sadě kolotoč obsahuje: průhledné koule, kryty na kouli a podstavce na výrobu 1 velkého a 4 menších sněžítek, hrací sadu, strojek na výrobu sněžítek, kapsle se třpytkami na výrobu 2 velkých sněžítek a 5 malých, 2 hůlky, 3 velké figurky a 7 menších, 12 dekorativních doplňků, otáčedlo, lahvičku na vodu a návod.

Přemýšlíte, čím dalším uděláte radost svým dětem? Inspirujte se výtvarnými hračkami v Kouzelném hradě!

logo_kouzelnyhrad-cz

Publikoval(a) (3 080) 
Štítky: , , , , , , , , , ,




Leave a Reply


im
2007-2024 Předškoláci - Pedagogický magazín - rozvoj a výchova dětí, ISSN 1804-3615 (single)
Tento portál mediálně zastupuje Impression Media, s.r.o. | Info pro uživatele: sběr a využití dat