2019 25.09

Babka s dýní – Halloweenská dekorace

Předškoláci – omalovánky, pracovní listy | Magazín pro učitelky i rodiče, předškolní a mimoškolní vzdělávání. Aktivity, náměty pro dospěláky a děti v mateřské školce, škole.

Vyrobte si svou babku s dýní. Babka na fotografii k pohádce je vyrobena velmi jednoduše, můžete recyklovat to, co máte doma po ruce. Zde je návod pro inspiraci.

Materiál:

  • jeden dřevěný špalek na tělo babky
  • tři větvičky nebo tenké špalíky – ruce babky a násada košťátka
  • několik hřebíků, kladivo, lepidlo
  • materiál na vycpání: sláma, piliny (případně jiné)
  • staré tričko, svetr apod., stará punčocha, zbytky látek na ozdobu
  • korálky, vlna nebo fixy na vytvoření obličeje


Postup: K dřevěnému špalíku přitlučte do horní třetiny dvě dřívka jako ruce a špalek oblékněte do starého trička nebo svetru, ruce podle potřeby vycpěte třeba slámou, dřívka budou držet jejich tvar, konce navlékněte do starých kousků punčochy. Do poloviny špalku přivažte ze zbytků látky zástěrku. Tričko se tak zpevní, pokud chcete, můžete horní polovinu těla otvorem pro krk kolem špalku také vycpat a vytvarovat. Potom připevněte nahoru na špalek do výstřihu trička starou punčochu a vycpěte ji jako hlavu. Jeden konec punčochy se schová do trika na krku a druhý konec zakryjete šátečkem nebo kloboukem, který babce připevníte – pod pokrývku hlavy lze připevnit vhodné vlasy – ze slámy, vlny apod. Nyní můžete udělat obličej – vycpaná punčocha se dobře tvaruje, lze na ni části obličeje nalepit i nakreslit podle toho, jaký chcete dát babce výraz. Nyní už jen z poslední větvičky a slámy vyrobíte koště a přivážete ho babce do ruky. Vydlabete dýni a dekorace je hotová.

Přečtěte si také pohádku o čarodějnici a dýni
(Mgr. Blanka Novotná)

Publikoval(a) (3 848) 
Štítky: , , , , , , , , ,




Leave a Reply


im
2007-2024 Předškoláci - Pedagogický magazín - rozvoj a výchova dětí, ISSN 1804-3615 (single)
Tento portál mediálně zastupuje Impression Media, s.r.o. | Info pro uživatele: sběr a využití dat