2011 14.11

Výstava Cesta k dětem

Předškoláci – omalovánky, pracovní listy | Magazín pro učitelky i rodiče, předškolní a mimoškolní vzdělávání. Aktivity, náměty pro dospěláky a děti v mateřské školce, škole.

Výstava Cesta k dětem probíhá na Chvalském zámku
až do 8. ledna 2012

V neděli 6. listopadu byla na Chvalském zámku slavnostní vernisáží zahájena putovní výstava Cesta k dětem, která se koná pod záštitou o.p.s. Celé Česko čte dětem. Vernisáže se účastnily desítky dětí a rodičů. Na programu bylo cvičení Lali jógy s lektorkou Hankou Luhanovou a kreslení ve výtvarných dílnách projektu Medvídkov. Vernisáže sezúčastnila se svými dcerami také herečka Zdeňka Žádníková, která přítomným dětem i jejich rodičům přečetla úryvek z knihy Medvědí Babi a její kouzelná rodina.

„Premiérová vernisáž Cesty k dětem je sice úspěšn za námi, ale výstava bude na Chvalském zámku probíhat až do 8. ledna,“ říká koordinátorka společnosti Celé Česko čte dětem Gabriela Sedláčková a pokračuje: „Srdečně zveme na Chvalský zámek rodiny s dětmi či mateřské školy. Čekají je zde poutavé obrázky a fotografieprojektů Celé Česko čte dětem, Lali jóga a Medvídkov.“

Na výstavě Cesta k dětem je možné vidět:

  • Ilustrace z knihy Medvědí Babi a její kouzelná rodina autorky a malířky Anny Obrové.
  • Ilustrace projektu Lali jóga ilustrátorky Kateřiny Mesdag.
  • Fotografie 12 známých osobností se svými dětmi, kteří se stylizovali do rolí pohádkových bytostí. Autorkou fotografií, které vznikly pro kalendář Celé Česko čte dětem, je portrétní mistryně Dita Pepe. Děti tak mohou hádat, kdo že je to například Kocour v botách (Martin Dejdar) nebo kdo se na fotografii stylizoval do role Sněhové Královny (Ivana Chýlková).

Cílem výstavy Cesta k dětem je motivovat rodiče a děti k aktivnímu trávení společného volného času. V rámci výstavy mají návštěvníci možnost zakoupit propagační předměty Celé Česko čte dětem, knihu Medvědí Babi a její kouzelná rodina nebo knihu Lali cvičí jógu a Jógové karty autorky Hanky Luhanové. Výtěžek z prodeje slouží na realizaci dalších zábavných programů pro děti.

Výstava Cesta k dětem
Kdy: každý den až do 8. ledna, PO-NE od 9:00 do 17:00 hodin
Kde: Chvalský zámek, Na Chvalské tvrzi, 193 21 Praha 9 – Horní Počernice
Více informací najdete na stránkách projektů:

  • Celé Česko čte dětem: www.celeceskoctedetem.cz
  • Lali jóga: www.jogasdetmi.cz
  • Medvídkov: www.medvidkov.cz a www.artresidenceprague.com
  • Chvalský zámek: www.chvalskyzamek.cz

Publikoval(a) (135) 
Štítky: , , , , , , , ,




Leave a Reply


im
2007-2024 Předškoláci - Pedagogický magazín - rozvoj a výchova dětí, ISSN 1804-3615 (single)
Tento portál mediálně zastupuje Impression Media, s.r.o. | Info pro uživatele: sběr a využití dat