2011 13.12

Zázraky v kuchyni – taneční hra pro děti

Předškoláci – omalovánky, pracovní listy | Magazín pro učitelky i rodiče, předškolní a mimoškolní vzdělávání. Aktivity, náměty pro dospěláky a děti v mateřské školce, škole.

Tato hra je vydaná jako metodický scénář a CD s nahrávkou celé taneční hry, nahrávkou jednotlivých písní, jejich hudebních doprovodů a nahrávkou cvičné verze celé hry rozdělené do tématických částí pod samostatnými čísly. Je určena dětem předškolního a nižšího školního věku. Spolu s vámi si ji děti mohou zahrát pro radost nebo nacvičit jako taneční besídku. 

Choreografie vychází z jednoduchých pohybů, které zvládnou i malé děti. Písničky a hudba slouží jako doprovod k tanci. Hru je možné také jen poslouchat a nechat děti její děj vyjadřovat vlastním pohybem. Je vhodná pro všechny, kdo pracují s dětmi a mají rádi hezké písničky a pohyb. Možností, jak tuto hru s dětmi nacvičit, je více a záleží na vašich představách a podmínkách.

Jednotlivé prvky a kroky používané v této hře děti předem naučíme. Jedná se o chůzi, běh, přísun stranou, poskočný krok, chůzi s koleny vysoko zvedanými, drobný sunný krok, některé děti se mohou naučit i třídobý krok a třídobý běh. Nástroje, které lze využít: vařečky, prkénko, lžíce a lžičky, pokličky, struhadlo, kuchyňský robot, mikrovlnka, fritéza.

Hru napsala Eva Hurdová, texty písní Marie Adamovská. Hudbu složili Stanislav Chudoba a Jaromír Klempíř. Choreografii sestavila Eva Blažíčková. Na CD uslyšíte tuto hru v podání Jitky Molavcové a dětí ze souboru Bambini di Praha. (Rotag)

Publikoval(a) (2 582) 
Štítky: , , , , , , , , , ,




Leave a Reply


im
2007-2024 Předškoláci - Pedagogický magazín - rozvoj a výchova dětí, ISSN 1804-3615 (single)
Tento portál mediálně zastupuje Impression Media, s.r.o. | Info pro uživatele: sběr a využití dat