2016 18.10

Kdo tady má tykadla

Předškoláci – omalovánky, pracovní listy | Magazín pro učitelky i rodiče, předškolní a mimoškolní vzdělávání. Aktivity, náměty pro dospěláky a děti v mateřské školce, škole.

Soubor vět s obrázky k nacvičování a upevňování výslovnosti hlásek T, D, N, L.

Výslovnost hlásek T, D, N, L může činit potíže předškolním, ale i starším dětem. Přetrvávají-li potíže dlouhodobě, je nutné vyhledat pomoc odborníka, který posoudí stav mluvidel dítěte nebo dospělého klienta, jeho individuální vývoj a zvolí správný postup nácviku hlásek.
Hlásky T, D, N, L se nacvičují pod vedením logopeda a automatizují se postupně ve slovech a pak ve větách. Publikace obsahuje soubor vět s těmito hláskami v různých pozicích ve slovech a ve větách.

Kniha není návodem, jak hlásky T, D, N, L vyvozovat, je pomůckou pro upevňování těchto hlásek v řeči s možnostmi dalšího využití v jazykové oblasti. Každá věta je doplněna obrázkem, který motivuje děti k opakování a dotváření věty a slouží k samostatnému rozvíjení vět a slovní zásoby.

Irena Klimková je klinická logopedka. Je autorkou knih Trpaslík v trávě spí, soubor vět s obrázky k nacvičování a upevňování výslovnosti hlásek R a Ř (Portál, 2013) a Co to tady cinká, soubor vět s obrázky k nacvičování a upevňování výslovnosti hlásek C, S, Z a Č, Š, Ž (Portál, 2014).

Ukázka z knihy
K zakoupení zde: Kdo tady má tykadla

Související tituly: Jak si hraje obr s blechou, Říkanky pro rozvoj řeči,  Říkanky pro upevnění hlásek Č,Š,Ž a další

Publikoval(a) (55) 




Leave a Reply


im
2007-2024 Předškoláci - Pedagogický magazín - rozvoj a výchova dětí, ISSN 1804-3615 (single)
Tento portál mediálně zastupuje Impression Media, s.r.o. | Info pro uživatele: sběr a využití dat