2012 09.12

Boby ZIPFY pro malé bobaříky i velké bobaře

Předškoláci – omalovánky, pracovní listy | Magazín pro učitelky i rodiče, předškolní a mimoškolní vzdělávání. Aktivity, náměty pro dospěláky a děti v mateřské školce, škole.

Carvingové lyže známe, ale carvingové boby?

Hlavní cenu pražského hračkářského veletrhu For Toys 2012 si překvapivě odnesly boby… Nejsou to však ledajaké boby – ZIPFY unesou více než 100 kg, takže se na nich vyřádí děti, teenageři i jejich rodiče.

Oproti klasickým bobům se na nich dá zatáčet i skákat. A dokonce i carvovat – stačí přenést váhu na stranu a rukou se přidržovat „kniplu“. Dole pod kopcem si je jednoduše přehodíte přes rameno nebo si je vytáhnete na „vodítku“ a můžete jet znovu.

Pro tento zimní sport toho moc nepotřebujete – žádné instruktory, žádné drahé vybavení, žádné speciální tratě, dokonce ani vleky ne. Stačí malý kopeček a zábava je zaručená.

Maminky a učitelky mateřských škol na nich oceňují, že jsou velmi lehké, pevné a od země izolují mnohem lépe, než různé kluzáky, ježdíky nebo obyčejné boby – dětské zadečky na ZIPFY tak snadno neprochladnou.

Jízda na bobech ZIPFY je zároveň nejbezpečnějším sjezdovým sportem. Brzdí se jednoduše nohama. Chcete-li na místě zastavit, přitáhnete „knipl“, zakloníte se a zadní část bobů zaboříte do sněhu. Sedíte kousek nad zemí, takže nemusíte mít obavy z nějakých krkolomných pádů. Proti střetu s překážkou vás ochrání vaše vlastní natažené nohy.

Carvingové boby ZIPFY jsou v podstatě moderní verzí lopaty na uhlí, kterou dříve používali dělníci, aby se po náročném dni dostali pátky do údolí. Dopřejte si podobný zážitek – posaďte se na sedák, uchopte „knipl“, natáhněte nohy a jede se!

Americký výrobce myslí na malé bobaříky od 3 do 6 let, ale i velké bobaře od 6 do 106 let.

Podívejte se, jak na nich jezdí malí:


 
A co na nich dokážou velcí:


 
Tyto zvláštní boby lze pořídit za velmi příjemnou cenu – předškolácká verze stojí 599 Kč, větší verze 799 Kč. Mohou být vskutku osvěžujícím prvkem na zahradách mateřských škol, na lyžařských kurzech nebo na zimních rodinných výletech. Více fotek a legračních videí najdete na www.zipfy.cz

Publikoval(a) (1 749) 




Jeden komentář k “Boby ZIPFY pro malé bobaříky i velké bobaře

Leave a Reply


im
2007-2024 Předškoláci - Pedagogický magazín - rozvoj a výchova dětí, ISSN 1804-3615 (single)
Tento portál mediálně zastupuje Impression Media, s.r.o. | Info pro uživatele: sběr a využití dat