2012 11.08

Velké porovnání školních tašek pro naše prvňáčky 2012

Předškoláci – omalovánky, pracovní listy | Magazín pro učitelky i rodiče, předškolní a mimoškolní vzdělávání. Aktivity, náměty pro dospěláky a děti v mateřské školce, škole.

Protože nám škola klepe na dveře, připravili jsme pro Vás ve spolupráci s internetovým obchodem Dráček.cz porovnání nejoblíbenějších školních batohů a aktovek pro budoucí prvňáky. V našem srovnání školních tašek 2012 jsme se podívali na výrobky tria nejprodávanějších značek v ČR: Topgal, Emipo a Hama. A jaké jsou výsledky?

Podrobné recenze a testy školních aktovek najdete na Dráček.cz v sekci Porovnání školních tašek 2012, kde se o školních taškách dozvíte opravdu vše.

Batoh, nebo aktovka?

To jestli pořídit do první třídy školní batoh, nebo raději aktovku, je jedna z nejčastějších rodičovských otázek. Michala Loudínová z Dráček.cz na ní obvykle odpovídá, že je to otázka čistě individuální. Aktovky mají pro děti přehlednější vnitřní členění, nemají žádné zipy, po otevření horní klopy školák vidí celý obsah tašky a rychleji najde potřebnou školní pomůcku. Školní aktovky  najdete na Dráček.cz od značky Emipo, Hama a Herlitz. Musíte ale počítat s tím, že aktovku bude chtít Vaše dítě nejspíše již po druhé třídě vyměnit za batoh.

Batoh, při zvolení dostatečně nadčasového designu, vydrží školákovi i celý první stupeň, pokud se mu příliš neokouká. Je ale potřeba zvážit, zda Váš prvňáček zvládne orientaci ve větším počtu komor a kapes nebo zda není lepší nákup batohů odložit na třetí a vyšší třídu. V našem obchodě prodáváme školní batohy značky Topgal a tato značka, spolu se značkou Emipo ,patří stabilně k nejčastějším volbám našich zákazníků.

Bezpečnost

Bezpečnost je u školních batohů obvykle hlavním kritériem. Školní taška bez reflexních prvků jednoduše není školní taška. Aby byl školák dobře viditelný ze všech úhlů, měla by být školní taška opatřena reflexními prvky vpředu, na bocích tašky i na ramenních popruzích. Školní batohy Emipo, Topgal i Hama jsou dostatečně opatřeny bezpečnostními prvky. (Podrobný popis reflexních prvků najdete na Dráček.cz – Porovnání školních batohù 2012)

Ergonomicky tvarovaná záda a popruhy

Ergonomicky tvarovaná záda jsou u  školních tašek pro prvňáčky absolutní nutností. Všechny školní tašky pro prvňáky, které můžete na Dráček.cz pořídit, mají široké popruhy a vyztužená záda. Každý výrobce řeší systém zpevnění jinak.

Batohy znaèky Topgal ze starších kolekcí mají pouze jednoduchou výztuž, totéž se týká odlehčených batohů, které váží pod1 kg. Ostatní batohy Topgal a všechny z nových kolekcí mají zádovou část polstrovanou, aby se obsah školní tašky neprotlačil školákovi do zad. U školních batohů Topgal s polstrováním je vzadu v poslední „tajné“ kapse umístěn hliníkový rám, který zajišťuje pevnost zádové části. Tato konstrukce se dá vyjmout, čímž lze batohu lehce ubrat na váze.

Školní batohy Hama disponují tzv. Anatomic Air Systémem, tedy polstrováním zad společně se speciálním systémem odvětrávání. Obě tyto značky (Topgal a Hama) nabízejí možnost upravení ramenních popruhů nejen dole, ale také nahoře přímo na ramenou, což ocení zejména menší děti, kterým lze batoh jednoduše přitáhnout k ramenům tak, aby nepadal ze zad.

Školní batohy a aktovky Emipo mají podobnou ergonomicky tvarovanou výztuž jako odlehčené batohy Topgal. Zadní část batohu je opatřena nově vyvinutými anatomicky tvarovanými zády ERGO vyrobenými z gumové pěny na povrchu potažené bavlněnou textilií. Jejich tuhost je nastavena tak, aby se jednak neprotláčel obsah batohu do zad školáka a také aby dobře seděla na zádech a držela správnou polohu páteře.  K batohům Emipo lze navíc dokoupit hrudní spojovací pásek a tak naprosto zamezit sklouzávání batohu z ramen školáka.

Hmotnost, konstrukce

Maximální doporučená váha batohů do první třídy je 1,2 kg.

Školní tašky Emipo patří k jedněm z nejlehčích batohů na trhu, všechny typy a druhy váží pouhých 0,98 kg. U školních batohů Topgal závisí váha na jednotlivých typech batohu. U většiny se pohybuje okolo1 kg, lze ovšem najít i odlehčené školní batohy s váhou pod1 kg, výjimečně váží tyto batohy až1,2 kg. Školní batohy Hama jsou z naší nabídky nejtěžšími batohy, váha je vždy okolo1,2 kg.

Vychytávky – aneb co stojí za pozornost?

Školní batohy Topgal

Novější kolekce Topgalu skrývají vždy milé překvapení. Uvnitř batohu najdete prodyšný sáček na přezůvky s logem značky nebo maskotem Edou a reflexní pláštěnku na batoh. U některých batohů Topgal najdete v ceně také oranžový box na svačinu.

Školní batohy a aktovky Emipo – desítky motivů na výběr

Školní batohy Emipo mají zdaleka nejširší nabídku motivů pro kluky i pro holky a k taškám si můžete vybrat z nepřeberného množství druhů plněných i neplněných penálů a sáčků na cvičky. Svůj školní set si tak můžete sestavit sami dle svého výběru a nebo můžete využít nabídky školních setù Emipo, jejichž nabídka se stále obměňuje.

Školní batohy Hama – smysl pro veselé detaily

Značka Hama klade velký důraz na kvalitu zpracování, pověstná německá preciznost je vidět na první pohled. Malý školák ocení také plastické zpracování motivů včetně drobných ozdob, které činí batoh zajímavým a odlišným od konkurence . Velkou výhodou také je, že obdržíte již kompletní školní set včetně velmi dobře vybaveného penálu.

Podívejte se na kompletní recenze. Držíme Vám při výběru nové školní tašky pro prvňáčka palce!

Zhodnocení batohů a aktovek Emipo
Zhodnocení školních batohů a aktovek Hama
Zhodnocení školních batohů Topgal

Publikoval(a) (18 078) 




Jeden komentář k “Velké porovnání školních tašek pro naše prvňáčky 2012

  1. Laura

    Topgal je klasika, pro ten jsme se rozhodli i my.
    Je pravda, že ho má dnes každý druhý, na druhou stranu si myslím, že lidé v tomto případě vědí, co kupují. Pro mě to byla OK volba a jsem moc spokojená.
    Kupovali jsme u SEVTu – http://www.sevt.cz/produkt/skolni-batoh-chi-601-a-spider-42226100/ – ale předtím jsem zkoušeli v kamenném obchodě, na jistotu.
    Četla jsem i srovnání na d-testu, které batohy jsou pro děti nejlepší, a topgall tam vycházel dost slušně, za což jsem ráda.
    Asi bych dnes už nekupovala nějaký levný druhořadý batoh.

Leave a Reply


im
2007-2024 Předškoláci - Pedagogický magazín - rozvoj a výchova dětí, ISSN 1804-3615 (single)
Tento portál mediálně zastupuje Impression Media, s.r.o. | Info pro uživatele: sběr a využití dat