2012 12.01

První třídou bez problémů

Předškoláci – omalovánky, pracovní listy | Magazín pro učitelky i rodiče, předškolní a mimoškolní vzdělávání. Aktivity, náměty pro dospěláky a děti v mateřské školce, škole.

Pokud po tomto titulu sáhnete, protože už se obtíže u vašeho dítěte v první třídě vyskytly a vy hledáte způsob, jak rychle a účinně zasáhnout, začněte číst knížku odprostředka (tj. od II. části). Ve druhé, metodické části textu totiž najdete základní postupy pro řešení nejčastějších úskalí počáteční výuky.

Pokud ale máte čas a zajímá vás nejen to, jak sobě i dítěti v nejbližší době usnadnit život, ale i proč právě tyto postupy jsou tak účinné, uděláte nejlépe, vezmete-li čtení této knihy od první stránky. První, teoretická část knihy totiž seznamuje stručně s nejdůležitějšími poznatky o biologických principech učení, které publikovali špičkoví odborníci nejrůznějších profesí. Přestože jejich specializace jsou značně různorodé (etologie, neurochirurgie, biochemie, pedagogika), všichni se vzácně shodují v tom, že rané dětství je pro další vývoj člověka rozhodujícím obdobím.

A pokud je vaše dítě ještě předškolní a vy se chcete na školu připravit preventivně a co nejlépe, bude nejrozumnější, přečtete-li si nejdřív část poslední (tedy III.). Najdete tam hry vhodné k rozvíjení právě těch schopností, které bude prvňáček nutně potřebovat, aby byl ve škole úspěšný a chodil tam proto rád. (Galén).

Publikoval(a) (481) 
Štítky: , , , , , , , , , , , , , , ,




Leave a Reply


im
2007-2024 Předškoláci - Pedagogický magazín - rozvoj a výchova dětí, ISSN 1804-3615 (single)
Tento portál mediálně zastupuje Impression Media, s.r.o. | Info pro uživatele: sběr a využití dat