2010 07.11

Pohádkový kvíz

Předškoláci – omalovánky, pracovní listy | Magazín pro učitelky i rodiče, předškolní a mimoškolní vzdělávání. Aktivity, náměty pro dospěláky a děti v mateřské školce, škole.

  1. Obušku, z pytle…
    a) huš … b) ven … c) pryč
  2. Honza málem…
    a) králem … b) ševcem … c) bubeníkem
  3. Jak se budí…
    a) medvědi … b) trpaslíci … c) princezny
  4. Hrátky s…
    a) zvířátky … b) kašpárkem … c) čertem
  5. Za humny je…
    a) drak … b) Večerníček … c) obr
  6. Šíleně smutná…
    a) žába … b) princezna … c) kuchtička
  7. Arabela se provdala za…
    a) Honzu Nováka … b) Petra Majera … c) Jirku Bajera
  8. Petr Majer měl mladšího brášku. Ten měl kamarádku. Jak se oba jmenovali?
    Napovím, že stejnou dvojici známe z pohádky o perníkové chaloupce.
    a) Jája a Pája … b) Honzík a Evička … c) Honzík a Mařenka
  9. Jak se jmenoval sourozenec Arabely?
    a) princezna Xenie … b) princ Vilibald … c) Rumburak
  10. S kým se měl původně princ Vilibald oženit?
    a) se Zlatovláskou … b) se Šípkovou Růženkou … c) se Sněhurkou
  11. Jak se jmenoval pejsek Majerových?
    a) Pajda … b) Šmajda … c) Ťapka
  12. Pes Pajda byl…
    a) kokršpaněl … b) jezevčík … c) pudl
  13. Princové jsou…
    a) stateční … b) na draka … c) daleko
  14. Jezerní…
    a) královna … b) víla … c) rybka
  15. Létající…
    a) balón … b) zámek … c) Čestmír
  16. O princezně, která…
    a) ráčkovala … b) kulhala … c) koktala
  17. Třetí…
    a) polibek … b) princ … c) splněný úkol
  18. S čerty nejsou…
    a) kšefty … b) žerty … c) koláče
  19. O princezně Jasněnce a létajícím…
    a) talíři … b) drakovi … c) ševci
  20. Jak se v pohádce Arabela jmenoval vládce světa pohádek pro dospělé?
    a) Frankenstein … b) Fantomas … c) Golem
  21. Žabí…
    a) princ … b) král … c) trest
  22. Z pekla…
    a) štěstí … b) smůla … c) trápení
  23. Tři oříšky pro…
    a) veverku … b) čiperku … c) Popelku
  24. Princ a…
    a) slunečnice … b) Večernice … c) beranice
  25. Byl jednou jeden…
    a) princ … b) král … c) tulák
  26. Princezna…
    a) Koloběžka I. … b) Tříkolka I. … c) Automobilka II.
  27. Tři…
    a) Starci … b) Kmeti … c) Veteráni
  28. Kubula a…
    a) Karel Kaligula … b) Kryštof Kolumbus … c) Kuba Kubikula
  29. Jů a…
    a) Jé … b) Hele … c) Kuk
  30. Které zvířátko snilo o kalhotkách s kapsami?
    a) pejsek … b) kočička … c) krteček

Správné odpovědi:

01.b, 02.a, 03.c, 04.c, 05.a, 06.b, 07.b, 08.c, 09.a, 10.b
11.a, 12.b, 13.b, 14.a, 15.c, 16.a, 17.b, 18.b, 19.c, 20.b
21.a, 22.a, 23.c, 24.b, 25.b, 26.a, 27.c, 28.c, 29.b, 30.c

Autorka: Patricie Prokšová

Přečtěte si také:

  • Jak Honza rozesmál princeznuJak Honza rozesmál princeznu Byl jednou jeden starý švec a měl tři syny. Jmenovali se Joska, Franta a Honza. Šlo jim zle, starý přištipkář, jen takhle něco spravil, nové dílo ani neuměl. Jen tak že byli živi, zachovat […]
  • Králík ToníkKrálík Toník Na dvorku je po ránu živo. Babička sype slepicím zrní, sbírá vajíčka, zakládá králíkům krmení a všem dává do misek a do korýtek čerstvou vodu k pití. Ze svého kotce ji pozoruje šedý králík […]
  • Šneci domácíŠneci domácí Do oken tmavého pokoje svítila pouliční lampa. Občas krátce zablikala, jak to tak lampy na rozloučenou dělají a pak zhasla úplně. Už nepatřila k nejmladším, stejně jako oba obyvatelé […]
  • Pohádkové písničky 1Pohádkové písničky 1 01. Jak se budí princezny - O šípkových růží 02. Šíleně smutná princezna - Já už to vím 03. Dívka na koštěti - Saxana 04. Šíleně smutná princezna - Jedním tahem 05. O princezně,která […]
  • Křepelka KarolínaKřepelka Karolína V jednom státě Křepelkově stojí malý domek, přišel k jeho vratům šakal a zvoní na zvonek. Hlavní dveře otevírá křepelka Karolína, zve šakala do světnice, ten pozvání […]

Publikoval(a) (9 746) 
Štítky: , , , , ,

Nápady a inspirace

Vítáme nově příchozí:
Inspirujte se a sdílejte!

FB stránky
FB stránky
FB skupina
FB skupina
Přidej se
Přidej se



Napsat komentář

diskuzní fórum   Vytvořte si vlastní diskusní fórum, poradnu nebo skupinu.


im
2007-2018 Předškoláci - Pedagogický magazín - rozvoj a výchova dětí, ISSN 1804-3615 (single)
Tento portál mediálně zastupuje Impression Media, s.r.o. | Info pro uživatele: sběr a využití dat