2010 17.07

Co to byl zelený den?

Předškoláci – omalovánky, pracovní listy | Magazín pro učitelky i rodiče, předškolní a mimoškolní vzdělávání. Aktivity, náměty pro dospěláky a děti v mateřské školce, škole.

Na školní zahradě nám pokáceli starý, vzrostlý strom, protože byl nemocný. Neradi jsme se s ním loučili a tak jsme místo tohoto stromu zasadili opodál stromek nový. Děti pro něj vymyslely jméno a tak se náš stromeček jmenuje ZELENÁČEK. Nechali jsme udělat destičku se jménem a letopočtem a k malému strománku jsme tuto destičku nainstalovali.

Ten den byl slavnostní – přišli novináři a později informovali veřejnost, co se u nás dělo. Děti v ten den přišly v maskách, které jim rodiče s láskou připravili nebo v zeleném oblečení. I paní učitelky byly jak žabičky.

Pro děti byly připraveny zábavné soutěže a hry ve třídě i na školní zahradě,diskotéka – rej masek, vědomostní kvízy o přírodě a ekologii. Nechyběla ani sladká odměna, medaile a diplomy. Děti náš nový stromeček nakreslily a uspořádaly jsme na zahradě výstavu z těchto prací. Okolo stromečku jsme si zatancovali a právě tato básnička nás po celý den provázela a dětem se moc líbila. Stala se poselstvím – kladného vztahu k přírodě.

O stromeček se společně staráme a těšíme se z každé nové větvičky.

Publikoval(a) (409) 
Štítky: , , , , , , , , , ,




Leave a Reply


im
2007-2024 Předškoláci - Pedagogický magazín - rozvoj a výchova dětí, ISSN 1804-3615 (single)
Tento portál mediálně zastupuje Impression Media, s.r.o. | Info pro uživatele: sběr a využití dat