2011 07.11

Konference biopotraviny ve školním stravování

Předškoláci – omalovánky, pracovní listy | Magazín pro učitelky i rodiče, předškolní a mimoškolní vzdělávání. Aktivity, náměty pro dospěláky a děti v mateřské školce, škole.

Na konferenci biopotraviny ve školním stravování vystoupí zajímaví hosté z čech i zahraničí.

Konference je určena jednak zřizovatelům a ředitelům škol, zástupcům ministerstev, krajských úřadů i dalších zájmových skupin, nicméně přinese i praktické workshopy pro vedoucí školních jídelen, které hledají cesty, jak ve školním stravování využívat ekologicky produkované potraviny ve větší míře.

Konference je vyvrcholením tříletého projektu Bioškoly, který má za podpory Ministerstva zemědělství za cíl přivést produkty tuzemských ekologických zemědělců na talíře žáků mateřských, základních i středních škol v Praze, Středočeském, Královéhradeckém a Jihomoravském kraji.

Na konferenci představí své zkušenosti osobnosti z praxe, včetně dvou zahraničních odborníků, kteří přiblíží rozvoj použití biopotravin ve školním stravování v Německu a v Rakousku.

Dopoledne budou probíhat přednášky o zkušenostech z realizace projektu, o školním stravování a jeho roli ve vzdělávacím systému, a také představení poznatků ze zahraničí.

Odpolední část je věnována workshopům, které se budou zabývat tématy jako je finanční problematika zařazování biopotravin do školního jídelníčku, použití méně známých potravin či možnostmi zásobování v oblasti bio. Součástí konference bude i panelová diskuse na téma „Potřebujeme biopotraviny ve školním stravování?”.

Konference se uskuteční 16. listopadu 2011 v pražském konferenčním centru City na Pankráci. Srdečně zveme všechny zájemce o biopotraviny ve školním stravování.

Více informací a přihlášku lze nalézt na www.biokonference.cz.

Program konference najdete zde: Konference Biopotraviny ve školním stravování pozvánka a program.pdf

Publikoval(a) (89) 
Štítky: , ,




Leave a Reply


im
2007-2024 Předškoláci - Pedagogický magazín - rozvoj a výchova dětí, ISSN 1804-3615 (single)
Tento portál mediálně zastupuje Impression Media, s.r.o. | Info pro uživatele: sběr a využití dat