2012 11.05

Vemte děti za zábavou!

Předškoláci – omalovánky, pracovní listy | Magazín pro učitelky i rodiče, předškolní a mimoškolní vzdělávání. Aktivity, náměty pro dospěláky a děti v mateřské školce, škole.

S přibývajícími teplými a slunečnými dny stoupá počet návštěvníků parků a dalších rekreačních ploch. Není divu, každý chce využít svůj volný čas na čerstvém vzduchu a nachytat alespoň pár slunečních paprsků. Nejinak je to i s dětmi. Jaké ale mají možnosti kromě běžných hřišť a pískovišť? Ukážeme vám, že i ve městech máte v květnu možnost strávit čas se svými dětmi netradičně, zajímavě a hlavně, venku.

Svou zásluhu na tom mají nejrůznější veřejné akce určené pro děti. Nejbližší takovou akcí je dětský den s názvem Chuchle dětem, která proběhne již tuto sobotu 12. května od 9 do 18 hodin na dostihovém závodišti v pražské Chuchli. Kromě hudebních vystoupení známých interpretů, zoo koutků, skákacích atrakcí a podobně jsou pro velké i nejmenší připraveny také výtvarné dílny, sportovní olympiáda a soutěže, které povedou pracovníci s mnohaletými zkušenostmi s dětmi. „Připravili jsme několik netradičních sportovně-zábavných atrakcí pro školáky i předškoláky. Děti si k nám mohou přijít zasoutěžit o zajímavé ceny nebo se jen tak vyblbnout.“ řekla nám Bára Kašíková z Občanského sdružení DĚTI BEZ HRANIC, která má program připravený touto neziskovkou na starosti.

Tak jako každý rok, i letos na konci května proběhne nejen v Praze, ale i v dalších osmnácti městech po celé České republice tradiční Bambiriáda. Tuto akci pořádá Česká Rada Dětí a Mládeže (ČRDM) ve spolupráci s neziskovými organizacemi, které jsou jejími členy. Ty pak připravují programovou náplň akce a prezentují veřejnosti svou práci s dětmi. Bambiriáda je tak určena nejen dětem, ale i jejich rodičům. „Pro děti všech věkových kategorií a zájmových zaměření je na Bambiriádě připravený zajímavý zábavný program plný hudebních a hereckých představení, veselých her, soutěží a samozřejmě odměn.“, říká předseda revizní komise ČRDM Mgr. Josef Valter. „Rodiče dětí zde zatím mají možnost potkat se s lidmi, kteří program pro děti připravují, dozvědět se vše o jednotlivých organizacích a vybrat tak pro své děti ty nejzajímavější volnočasové aktivity, jako například kroužky, zájmové oddíly nebo letní dětské tábory, které jsou teď velmi aktuální. Pro rodiče, kteří se v nabídce letních táborů zatím vůbec neorientují, doporučuji navštívit web  www.letnidetsketabory.cz , kde najdou nejen rady podle čeho tábor vybrat, tak i některé prověřené a kvalitní  letní tábory.“, dodal Valter.

Zeptali jsme se také Martina Škody, místopředsedy Občanského sdružení DĚTI BEZ HRANIC, jejichž stánek můžete na pražské Bambiriádě také navštívit, co zajímavého může tato organizace návštěvníkům Bambiriády nabídnout. „Protože léto se nezadržitelně blíží, jsou právě letní tábory tím nejžhavějším tématem, o které se rodiče na Bambiriádě tradičně zajímají. V květnu už bohužel míváme zpravidla obsazené Záchranné mise, což jsou naše nejžádanější záchranářské letní tábory, ale stále můžeme rodičům na našem stánku nabídnout několik míst na jiných turnusech našich táborů. Více o aktuální obsazenosti táborů mohou zájemci zjistit na www.detibezhranic.cz. Naši účast na Bambiriádě vnímáme velice pozitivně a stejně tak i rodiče. Je to pro nás totiž jedna z příležitostí, kdy se můžeme osobně setkat a představit jim naši činnost v oboustranné komunikaci, nejen naší webovou prezentací. Rodiče se zde setkají s vedoucími, kteří se na táborech starají o jejich děti, prohlédnou si fotografie z táborů, případně proberou s hlavním vedoucím individuální potřeby svého dítěte. A všechny tyto aspekty samozřejmě pozitivně přispívají k budování důvěry mezi rodičem a pořadatelem.“

A pokud snad nevíte, kdy a kam se na Bambiriádu vypravit, pak vězte,  že pražská Bambiriáda bude čtyřdenní a proběhne ve dnech 24. – 27. května na Kulaťáku v Dejvicích. Informace o mimopražských akcích najdete na www.bambiriáda.cz. „Na stánku sdružení DĚTI BEZ HRANIC chystáme kromě her také ukázky první pomoci a pro ty, kdo by ještě váhali, mám pozvánku na jedinečné kolo štěstí s velmi zajímavými odměnami. A podotýkám, že vyhrává každý.“, dodává s úsměvem Martin Škoda.

Jak vidíte, nuda v Praze v květnu rozhodně nebude. Tak zbývá jen doufat, že na Chuchli i Bambiriádu nás sluníčko nenechá ve štychu a přijde se také podívat.

 

Zdroje: www.detibezhranic.cz  www.bambiriáda.cz

Publikoval(a) (73) 




Leave a Reply


im
2007-2024 Předškoláci - Pedagogický magazín - rozvoj a výchova dětí, ISSN 1804-3615 (single)
Tento portál mediálně zastupuje Impression Media, s.r.o. | Info pro uživatele: sběr a využití dat