2011 24.03

Babička Boženy Němcové

Předškoláci – omalovánky, pracovní listy | Magazín pro učitelky i rodiče, předškolní a mimoškolní vzdělávání. Aktivity, náměty pro dospěláky a děti v mateřské školce, škole.

Prostou, avšak moudrou babičku Boženy Němcové zná téměř každý. Její příběh je převyprávěn tak, aby si jej mohli přečíst i malí čtenáři.

Převyprávěné a zkrácené verze klasických děl a starých pověstí vydává Nakladatelství Fragment od roku 2009. Tyto knihy bohatě ilustrované Antonínem Šplíchalem jsou určeny začínajícím čtenářům a těší se velké oblibě. Pro malé čtenáře připravilo Nakladatelství Fragment i klasické pohádkové tituly – Cesty formana Šejtročka a Krkonošské pohádky.

Velmi oblíbené z této edice jsou především Staré pověsti české, Staré řecké báje a pověsti, Gulliverovy cesty a Robinson Crusoe. Knihy se setkaly s velmi pozitivním ohlasem nejen u dětí, ale také u jejich rodičů i učitelů na základních školách.

Prostou, avšak moudrou babičku Boženy Němcové zná téměř každý. Po jejím příjezdu k dceři na venkov si ji okamžitě oblíbí vnoučata, stává se rádkyní sousedům i samotné paní kněžně. Očima mladé Barunky zobrazuje příběh světlou i temnou stranu lidských osudů na malebném českém venkově se všemi zvyky a tradicemi, inspirované vzpomínkami na dětství autorky.

Jedná se o jedno z nejznámějších děl české klasické literatury, které je převyprávěné tak, aby si ji mohli přečíst i malí čtenáři.

Babičku převyprávěl Petr Prouza, básník a prozaik. Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy, ale své povolání vykonával jen krátce. Začal působit jako redaktor v různých časopisech a po čase se naplno věnovat literatuře jako volný spisovatel. Jeho prozaické kvality se projevují v řadě básní a povídek.

Ukázka z knihy Babička (Fragment 2011)

Publikoval(a) (886) 
Štítky: , , , ,




Leave a Reply


im
2007-2024 Předškoláci - Pedagogický magazín - rozvoj a výchova dětí, ISSN 1804-3615 (single)
Tento portál mediálně zastupuje Impression Media, s.r.o. | Info pro uživatele: sběr a využití dat