2011 24.10

Co mi řekl semafor

Předškoláci – omalovánky, pracovní listy | Magazín pro učitelky i rodiče, předškolní a mimoškolní vzdělávání. Aktivity, náměty pro dospěláky a děti v mateřské školce, škole.

Doprava patří bezesporu mezi činitele, kteří požadavky a nároky na výchovu dítěte mnohokrát znásobují. Doprava nás dnes zasahuje doslova od kolébky a již první triumfální cesta nově narozeného člověka k domovu začíná v dopravním prostředku.

Každodení pobyt dítěte na ulici a s ním spojené nebezpečí, jemuž je dítě vystaveno, klade proto dopravní výchovu na jedno z prvních míst veškerého výchovného působení. Místo významné tím, že nic z toho, čemu se dítě při dopravní výchově učí, nesmí nikdy zapomenout. Každý získaný poznatek se okamžitě prověřuje konkrétním jednáním, za každou sebemenší nepozornost se platí, někdy i tou nejvyšší cenou, cenou života.

Tato kniha není pouze k jednorázovému přečtení- tolik pojmů najednou by bylo pro dítě příliš velkou zátěží. Postupujeme od lehčích úkolů k těžším. Obrázky vám budou vzorem k tomu, jak postavit dítě do prostoru a jak mu klást otázky. Nejdřív si tedy raději s dítětem na dané téma hrajeme a pak mu ukážeme obrázky, aby na nich řešilo úkoly. Úkoly v knížce obměňujeme tím způsobem, že vystřihneme panáčky, autíčka, kroužky a hodinky na záložce obálky a autíčka, kroužky a panáčky přikládáme tak, aby se situace různě obměňovala.

Na závěr vám nabízíme pro inspiraci několik zcela jednoduchých dalších her, které jistě oživíte vlastními nápady.

Kniha s překrásnými ilustracemi Jiřího Kalouska je věnována dopravní výchově dětí předškolního věku. (MAC)

Publikoval(a) (1 439) 
Štítky: , , , , , , , , , , ,




Leave a Reply


im
2007-2024 Předškoláci - Pedagogický magazín - rozvoj a výchova dětí, ISSN 1804-3615 (single)
Tento portál mediálně zastupuje Impression Media, s.r.o. | Info pro uživatele: sběr a využití dat