2011 07.10

Děti a v dopravním provozu

Předškoláci – omalovánky, pracovní listy | Magazín pro učitelky i rodiče, předškolní a mimoškolní vzdělávání. Aktivity, náměty pro dospěláky a děti v mateřské školce, škole.

aneb o klukovi z počítače (knížka + CD)
V napínavých příbězích o chlapci Honzíkovi a jeho kamarádovi z počítače se děti v jednotlivých kapitolách naučí: Jak se chovat na chodníku, jak přecházet na přechodu, jak přecházet na přechodu se semaforem, jak se chovat na nástupním ostrůvku a v tramvaji, jaké barvy oblečení nosit když je mlha a prší, jak chodit po silnici kde není chodník a jak je nebezpečné si hrát na ulici. Za každou kapitolou jsou stejně jako v prvním titulu otázky k uvedeným situacím.

V knížce jsou uvedeny i důležité dopravní značky, které by děti měly znát. Ke každé kapitole opět náleží krátká písnička, která dětem připomene co je správné.

Příběhy a texty písní napsala Marie Adamovská. Knížka je bohatě ilustrovaná obrázky Edity Plickové. Na CD příběhy vypráví Pavel Soukup, písničky zpívají Bambini di Praga. Hudbu k písním složili: Jiří Hradec, Stanislav Chudoba, Jaromír Klempíř a Jiří Strohner.

V dnešní uspěchané době, kdy jezdí opravdu mnoho aut, nejen ve městě, ale i na vesnici, je třeba děti již od malička učit, jak se na silnici chovat, jak přecházet silnici. Se starším synem nyní trénujeme značky na silnici. Velice ho to baví. Učí se formou hry, nenásilně. Věřím, že je to ku prospěchu, a že se, jak se říká „ v životě neztratí“.

Doporučte tuto knihu všem svým známým, kteří mají děti, aby své ratolesti mohli pomocí této publikace formou hry naučit pravidla silničního provozu. Předejdete tak tragickým následkům, ke kterým může dojít při nepozornosti na silnici.

Publikoval(a) (884) 
Štítky: , , , , , , , , , ,




Leave a Reply


im
2007-2024 Předškoláci - Pedagogický magazín - rozvoj a výchova dětí, ISSN 1804-3615 (single)
Tento portál mediálně zastupuje Impression Media, s.r.o. | Info pro uživatele: sběr a využití dat